Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Άγριο φονικό. 53χρονος σκότωσε το γιο του



Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο η δολοφονία του Τζον Ε. από τον ίδιο του τον πατέρα στις 8 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά αφότου γιόρτασε τα 18α γενέθλιά του. Οι ευχές για «χρόνια πολλά» δεν έπιασαν τόπο και ο Τζον δύο μέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας. 


Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας ζήτησε από τη σύζυγό του να βάλει μια υπογραφή σε κάποια έγγραφα. Η 19χρονη κόρη του, διάβαζε στο δωμάτιό της και ο άτυχος Τζον δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι.


Κάποια στιγμή η 19χρονη Μ. άκουσε τους γονείς της να διαπληκτίζονται έντονα και τότε βγήκε από το δωμάτιό της προκειμένου να παραπονεθεί στον πατέρα της για τον τρόπο που μιλούσε στην μαμά της. «
Μια ζωή φωνάζεις και κάνεις καβγάδες», φέρεται να του είπε.


Ο 53χρονος εξαγριώθηκε και προσπάθησε να τη χτυπήσει. Όμως η κοπέλα τρομαγμένη από τις φωνές του πατέρα της πρόλαβε να κλειδωθεί στο δωμάτιό της. Ο 53χρονος βγήκε εκτός εαυτού και όπως εξομολογήθηκε η αργότερα η νεαρή κοπέλα στον θείο της Σ. ο πατέρας πήρε ένα σφυρί και άρχισε να χτυπάει με μανία την πόρτα του δωματίου της. Η 19χρονη τότε πήρε τηλέφωνο τον αδελφό της Τζον προκειμένου να του πει τι συνέβαινε στο σπίτι εκείνη την στιγμή που ο ίδιος έλειπε.  

Το 18χρονο αγόρι, έπειτα από όσα άκουσε από την αδερφή του, επέστρεψε αμέσως στο σπίτι όπου και ξεκίνησε ένας καβγάς μεταξύ του ίδιου και του πατέρα του. Ωστόσο το μοιραίο δεν άργησε να γίνει. Στα χέρια του πατέρα βρέθηκε ένα μαχαίρι, το οποίο λίγο αργότερα κάρφωσε στο σώμα του ίδιου του του παιδιού. 

Ο 18χρονος, σοβαρά τραυματισμένος, παρ’ ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και έδωσε σκληρή μάχη, δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή. Ξεψύχησε δυο ημέρες αργότερα βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια και τους φίλους του.

«Χάσαμε ένα λουλούδι. Τώρα θα ακολουθούσε τα όνειρά του. Ήταν μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του και ο πατέρας του, του έκανε δώρο μια μαχαιριά!», λέει στο protothema.gr o Σ. 




Μπορεί η γειτονιά να έκανε λόγο για έναν πράο, ευγενικό και ήρεμο άνθρωπο, για ένα υπόδειγμα οικογενειάρχη, όμως η πραγματικότητα φαίνεται πως ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη αφού όταν έκλειναν οι πόρτες της μονοκατοικίας, επί της οδού Επικούρου στο Περιστέρι, η οικογένεια ζούσε έναν εφιάλτη. 

Ο 53χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως οικοδόμος φαίνεται πως έκανε κόλαση της ζωή τόσο της συζύγου του, όσο και των δύο του παιδιών τα οποία ανέχονταν τα βίαια ξεσπάσματά του επί σειρά ετών. 

Ο Δ. φέρεται να κακοποιούσε τη σύζυγό του, αφού σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στο protothema.gr o αδερφός της 42χρονης γυναίκας «από τότε που παντρεύτηκαν μας έχει σταυρώσει. Μπορεί να ήταν καλός στη δουλειά του και στη γειτονιά, μέσα στο σπίτι όμως ήταν χάλια. Μάλωναν μία ζωή. Ο συγχωρεμένος ο Τζον μου τα είχε πει όλα. Άνοιξε την καρδιά του σε μένα. Δεν του άρεσαν τα όσα έκανε στην μητέρα του». 

Όπως υποστηρίζει ο αδελφός της 42χρονης, ο γαμπρός του χτυπούσε την αδελφή του από τότε που παντρεύτηκαν. Μάλιστα ο 53χρονος είχε φτάσει στο σημείο σε παλαιότερο καβγά να της σπάσει τα χέρια από το ξύλο αλλά ακόμη και να της κουρέψει τα μαλλιά.

Η ίδια φέρεται να ανεχόταν την βίαιη συμπεριφορά του άντρας της προκειμένου να καταφέρει να μεγαλώσει τα δύο της παιδιά. Τουλάχιστον αυτή φέρεται να ήταν η δικαιολογία της όταν την ρωτούσαν πως ανέχεται αυτόν τον άνθρωπο. 

Τελευταία ο 53χρονος είχε προστριβές και με τα παιδιά του. Ο άτυχος Τζον φέρεται να του έχει πει κάποιες ημέρες πριν την τραγωδία: «Εγώ μεγάλωσα πια, είμαι άντρας, εργάζομαι και δεν σε έχω ανάγκη. Έχω βαρεθεί με όλα όσα μας κάνεις».  

Ο 18χρονος είχε τελειώσει το σχολείο και είχε εισαχθεί στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο. Όμως δεν πρόλαβε να ξεκινήσει τις σπουδές του αφού το νήμα της ζωής του κόπηκε έτσι άδοξα και ξαφνικά. 



«Ράκος» είναι η μητέρα του άτυχου 18χρονου η οποία δεν μπορεί να πιστέψει πώς δεν θα αντικρίσει ξανά τον γιο της και το κακό που βρήκε την οικογένειά της. 
«Χάλια είναι. Δεν τον θέλει ξανά στο σπίτι», λέει ο αδερφό της Σ. 

Την περασμένη εβδομάδα ο 53χρονος πέρασε το κατώφλι της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την πράξη του. Στο πλευρό του δεν ήταν κανείς. Μάλιστα ο ίδιος δεν είχε ούτε συνήγορο υπεράσπισης. 

«Από ό,τι μου είπε η αδερφή μου παραδέχθηκε την πράξη του ενώπιον του ανακριτή, όμως υποστήριξε πως δεν ήθελε να σκοτώσει τον γιο του. Πήγε μόνος στο δικαστήριο. Ούτε η αδερφή μου ούτε και η κόρη του δεν θέλουν να τον ξαναδούν. Ούτε καν ο ίδιος του ο αδερφός», λέει ο Σ. στο protothema.gr.



http://www.protothema.gr/greece/article/722980/tragodia-sto-peristeri-htupouse-aneleita-ti-gunaika-tou-telika-skotose-to-gio-tou/