Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Επαφές Φαίδωνα στη Σαγκάη


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ Η ΠΑΦΟΣ

Την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Πάφου και της Σανγκάης, η οποία αποτελεί ένα από τα τρία μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του πλανήτη, συζήτησε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με τον Αντιδήμαρχο της κινέζικης μεγαλούπολης Chen Qun κατά την επίσημη συνάντηση που είχαν το περασμένο Σάββατο στη Σαγκάη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο πλευρές εξέφρασαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους για την προώθηση των μεταξύ τους σχέσεων και συμφώνησαν στην άμεση έναρξη διαλόγου με στόχο την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας το συντομότερο δυνατό.
Ο κ. Φαίδωνος ενημέρωσε επίσης τον Αντιδήμαρχο της Σανγκάης για τη βούληση του Δήμου Πάφου να στηρίξει έμπρακτα τη δημιουργία Κινέζικου Πολιτιστικού Κέντρου στην πόλη της Πάφου με την παραχώρηση κατάλληλου χώρου από τον Δήμο, καθώς επίσης και τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Προώθησης Εμπορίου της Κίνας, το οποίο θα καλύπτει όχι μόνον την Κύπρο αλλά και τις γειτονικές χώρες. Ενημέρωσε επίσης για τη βούληση του Δήμου Πάφου να απευθύνει σύντομα πρόσκληση για φιλοξενία παιδιών από την Κίνα σε τουρνουά ποδοσφαίρου που θα διοργανωθεί στην Πάφο.
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος της Σανγκάης εξέφρασε το ενδιαφέρον του και για τις τρεις αυτές προτάσεις και απηύθυνε πρόσκληση προς τον Δήμο Πάφου και τους αρμόδιους φορείς της επαρχίας να επισκεφθούν και συμμετάσχουν στην μεγάλη διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Σανγκάης, η οποία αφορά επιχειρήσεις που επιθυμούν να προωθήσουν τις εξαγωγές τους στην Κίνα και θα ανοίξει τις πύλες της τον Αύγουστο του 2018. Εξέφρασε επίσης τη βούληση της πόλης του να φιλοξενήσει Έκθεση Φωτογραφίας της Πάφου ως τουριστικού προορισμού, με πιθανότερο χώρο διοργάνωσης το «TV Tower» της Σαγκάης, το οποίο δέχεται περισσότερους από 5 εκατομ. επισκέπτες το χρόνο.