Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε την αιτία της οικογενειακής τραγωδίας στην Ελλάδα

Οικονομικής φύσεως και συγκεκριμένα ένα σπίτι, φαίνεται πως ήταν η πιο πιθανή αιτία της φοβερής τραγωδίας με τέσσερις νεκρούς στους Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, ο 46χρονος αρχιφύλακας, σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο την σύζυγο του και την πεθερά του, οι οποίες βρέθηκαν στο ένα δωμάτιο του σπιτιού, ενώ ο ίδιος και το 3,5 ετών κοριτσάκι του βρέθηκαν νεκροί σε διπλανό δωμάτιο.
Το τριπλό έγκλημα και η αυτοκτονία διαπράχθηκαν πιθανότατα τις νυχτερινές ώρες, αλλά ο ακριβής χρόνος θα διαπιστωθεί από την εξέταση του ιατροδικαστή, που βρίσκεται στο σημείο.
Η τραγωδία παίχτηκε στο διαμέρισμα 2ου ορόφου τριώροφου σπιτιού όπου έμενε ο δράστης και αυτόχειρας μαζί με την σύζυγο του και το κοριτσάκι τους, στην οδό Ευριπίδου 25 στους Αγίους Αναργύρους, ενώ τα πεθερικά του έμεναν στον 1ο όροφο και στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα.
Ως κεραυνός εν αίθρια έπεσε στην γειτονιά της άτυχης οικογένειας στους Αγίους Αναργύρους το σημερινό φονικό. Στο άκουσμα της τραγικής είδησης οι άνθρωποι συγκλονίστηκαν καθώς ο Αρχιφύλακας και δράστης έδινε την εικόνα ενός φιλήσυχου ανθρώπου. Οι γείτονες τον περιγράφουν σαν έναν «καλό οικογενειάρχη», που τον έβλεπαν να βγάζει βόλτα το παιδί του χωρίς να δίνει ποτέ δικαιώματα και λαβές για σχόλια.
Μια γειτόνισσα που μένει απέναντι από το τριώροφο που έμενε η οικογένεια στην οδό Αγίας Παρασκευής και Ευριπίδου στην Ανάκασα, είπε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς στις 2 με 3 τα ξημερώματα. Ξύπνησε, αλλά δεν έδωσε σημασία, νομίζοντας ότι τους άκουσε στον ύπνο της.
Η οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε το μεσημέρι οταν τους αναζήτησε ένα συγγενικό πρόσωπο που ανησύχησε επειδή δεν έδιναν σημεία ζωής, ενώ ούτε το κοριτσάκι, όπως διαπίστωσε δεν είχε πάει σήμερα στον παιδικό σταθμό. Όταν πήγε στο σπίτι βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα με τις δυο γυναίκες να είναι νεκρές στο σαλόνι, το κοριτσάκι νεκρό στην κρεβατοκάμαρα και τον ίδιο τον Αρχιφύλακα γονατισμένο και πυροβολημένο.
Τραγική ειρωνεία, η πεθερά του είχε χάσει πριν από δυο - δυόμιση χρόνια τον γιό της και λίγα χρόνια νωρίτερα τον σύζυγό της.
Η Ασφάλεια ερευνά κάποιες πληροφορίες σύμφωνα να τις οποίες το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικό και είχε να κάνει με την μεταβίβαση του ακινήτου από την πεθερά του στην σύζυγό του.
Οι λεπτομέρειες ωστόσο θα διευκρινιστούν από την έρευνα που διενεργείται από Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, αναζητώντας το κίνητρο της ασύλληπτης τραγωδίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης και αυτόχειρας ανήκε στην οργανική δύναμη της φρουράς της Βουλής και ήταν με απόσπαση από το 1996 στην φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.