Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Κύπρο

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι και αργότερα τοπικά μεταβλητοί, το πρωί μέτριοι, 4 Μποφόρ και αργότερα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί στις περισσότερες περιοχές ταραγμένη για να καταστεί το απόγευμα λίγο ταραγμένη, στα νότια παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια παράλια και λίγο ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και στον -1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός. Σε ημιορεινές αλλά και σε κάποιες πεδινές περιοχές είναι επίσης πιθανό να σχηματιστεί τοπικά παγετός.
Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο, την Παρασκευή και το Σάββατο, για να κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ την Κυριακή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.