Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ευρεία Σύσκεψη στην Επαρχιακή Διοίκηση για τον καθορισμό των περιοχών προστασίας λουομένων για το 2018


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους φορείς , υπό την προεδρία της Επάρχου Μαίρης Λάμπρου,  για τον καθορισμό των περιοχών προστασίας λουομένων στην Επαρχία Πάφου για το 2018, αλλά και θεμάτων που αφορούν την Σύσταση Ομάδας Διάσωσης Λουομένων στο αεροδρόμιο Πάφου όπως και  προτάσεις για νέες παραλίες κολύμβησης καθώς και την στελέχωση και το ωράριο των Ναυαγοσωστών. 
Ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης χαιρέτισε τις προσπάθειες της Επάρχου Πάφου Μαίρης Λάμπρου, σε όλα τα θέματα αφού συνεχίζει όπως ανέφερε με τον ίδιο ζήλο, να προσπαθεί για το καλύτερο, κάτι που θα πρέπει να πράξουν ανάλογα και οι Δήμοι της Επαρχίας και  ειδικά ο Δήμος της Πάφου, πρωτίστως στα θέματα της άμεσης τοποθέτησης ναυαγοσωστών τουλάχιστο για τις κύριες  παραλίες, μετά και την ψήφιση του νόμου από το Υπουργικό Συμβούλιο, για 11 μηνη   εργοδότησή τους. Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι η Πάφος φιλοξενεί το 1/3 των τουριστών παγκυπρίως, γιαυτό και μόνο οφείλουμε να προσφέρουμε ποιότητα και ασφάλεια στις παραλίες μας, κατέληξε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.

           Όπως λέχθηκε στη σύσκεψη, στην Επαρχία Πάφου υπάρχουν 31 περιοχές λουομένων, με 29 ναυαγοσωστικούς πύργους και υπάρχουν προτάσεις για να κηρυχθούν νέες παραλίες κολύμβησης οι παραλίες σε Αργάκα και Πέγεια. Με τα έργα που γίνονται για θωράκιση της παραλίας του Βένους θα πρέπει και αυτή η παραλία  να κηρυχθεί σε παραλία λουομένων για να μπορέσει να στελεχωθεί και με ναυαγοσώστες. Την περσινή χρονιά στην επαρχία Πάφου εργάστηκαν 46 ναυαγοσώστες, με την Πόλη Χρυσοχούς και το Νέο Χωρίο να εργοδοτούν άλλους δυο με δικά τους έξοδα. Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου, ο Αρχιπλοίαρχος Κώστας Φοιτηρής ανέλαβε όπως ετοιμάσει ένα Εθνικό Σχέδιο Ναυαγοσωστικής, για να επανδρωθούν τα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας με ναυαγοσώστες. Ήδη στην Πάφο ξεκίνησαν εκπαίδευση 18 ναυαγοσώστες με στόχο την ασφάλεια πρωτίστως του αεροδρομίου αλλά και των παραλιών. Σύμφωνα με την εισήγηση του Κώστα Φοιτηρή , μόνο και μόνο για τα Δημοτικά Μπάνια θα πρέπει να εργοδοτηθούν τρεις ναυαγοσώστες, κάτι που τουλάχιστο για την ώρα βρίσκει αντίθετο το Δήμο Πάφου...