Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Αφαίρεσαν όγκο από το κεφάλι του. ΦΩΤΟ



Η ιστορία του 31χρονου Santlal Pal από τη Βομβάη της Ινδίας έχει φτάσει σε όλο τον κόσμο, καθώς μετά από από ένα χειρουργίο 9 ωρών, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Nair κατάφερε να αφαιρέσει επιτυχώς τον μεγαλύτερο όγκο που έχει αφαιρεθεί ποτέ από κεφάλι ασθενούς.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του 31χρονου άντρα, ο όγκος ζύγιζε 1,8 κιλά, ενώ κατά την διάρκεια της επέμβασης αφαίρεσής του από το πίσω μέρος του κεφαλιού Pal, χρησιμοποιήθηκαν 11 ολόκληρες μονάδες αίματος για να κρατηθεί στη ζωή.


Ο Pal, που διατηρεί κατάστημα στην επαρχιακή πόλη Uttar Pradesh, είχε διαγνωστεί με τον όγκο πριν από 3 χρόνια, όμως οι εκτιμήσεις των γιατρών από 3 νοσοκομεία της γενέτειράς του είχαν χαρακτηρίσει την υπόθεση ως μη ιάσιμη, εξαιτίας τόσο του σημείου που είχε αναπτυχθεί ο όγκος αλλά και λόγω του τεράστιου μεγέθους του.
Ο 31χρονος, μάλιστα, είχε χάσει εντελώς την όρασή του κι από τα 2 μάτια, εόμως μετά την επιτυχή έκβαση της επέμβασης, οι γιατροί αισιοδοξούν ότι θα επανέλθει.
Ο Pal έμεινε στο χειρουργίο για 7 συνεχόμενες ώρες, ενώ η επέμβαση πραγματοιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, χαρίζοντας μία καινούργια ζωή στο άτυχο Ινδό.