Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Θα χιονίσει στην Κύπρο ακόμη και στα ημιορεινά


Σε λευκό τοπίο αναμένεται να ξυπνήσουν σήμερα οι κάτοικοι των ημιορεινών, αλλά και αρκετών πεδινών περιοχών. 


Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, χιονόπτωση θα σημειωθεί νωρίς το πρωί, αλλά και κατά τις απογευματινές ώρες, με επικρατέστερες να ντυθούν στα λευκά τις κοινότητες που έχουν υψόμετρο διακόσια μέτρα και άνω. Οσο για τη θερμοκρασία, αυτή αναμένεται να σημειώσει κάνει βουτιά 5 με έξι βαθμών σε σχέση με σήμερα. Στο εσωτερικό θα είναι 7 βαθμοί κελσίου ενώ στα ψηλότερα ορεινά στους μείον 5. 



Πέραν από τα χιόνια και το τσουχτερό κρύο, θα έχουμε  και βροχοπτώσεις, ενώ από την Παρασκευή αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας κατά πέντε βαθμούς, με το χειμωνιάτικο σκηνικό να επανέρχεται στο Σαββατο με νέα χιονοπτωση στα ορεινά και τα ημιορεινά. 



Το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους ήταν σήμερα 90 εκατοστά και στην κορυφή του Ολύμπου ένα μέτρο και 10 εκατοστά. Ενώ από ώρα σε ώρα αναμένεται να υπερχειλήσει το φράγμα Ξυλιάτου. Η πληρότητά του είναι στο 99,3%, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται υπερχείληση και στα φράγματα Αγίας Μαρινας και Αρμίνου. Κι όλα αυτά με την πληρότητα των φραγμάτων μας να έχει φτάσει στο 50,8%.



ant1iwo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου