Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Κύπρος. Στην κατάψυξη σήμερα, τελευταία μέρα του χρόνου


Στο ψυγείο βρίσκεται η Κύπρος από σήμερα το πρωί.
Τελευταία ημέρα του χρόνου και  ο καιρός  είναι πραγματικά χειμωνιάτικος. Απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ TO ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ


Σε τροχιά άμεσης υλοποίησης μπαίνει από σήμερα ένα ακόμη από τα έργα υποδομής της Πάφου.

Υπό την σκιά της τρομοκρατικής απειλής, ο πλανήτης υποδέχεται το 2016

Με τη γιορτή των πυροτεχνημάτων στον Κόλπο του Σίδνεϊ θα υποδεχθεί απόψε ο πλανήτης το Νέο Ετος για να ακολουθήσει σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στη σκιά της παγκόσμιας τρομοκρατικής απειλής.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας απόψε στο Λονδίνο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα διοργανωθεί στο Λονδίνο απόψε η γιορτή υποδοχής του νέου έτους, με επίκεντρο τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στη νότια όχθη του Τάμεση απέναντι από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Τεράστια η ζημιά στο Κτήμα Δημητρίου από την φωτιά

Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από την πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 4 τα ξημερώματα στο «Κτήμα Δημητρίου» στις Αγγλισίδες. Μέλη της Πυροσβεστικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας αποφάνθηκαν ότι τα αίτια της πυρκαγιάς οφείλονται σε αστοχία των υλικών του τζακιού της ταβέρνας.

Εργατικό ατύχημα έξω από τα Λύμπια

Γεωργικός ελκυστήρας στον οποίο επέβαινε ένας 24χρονος ανατράπηκε σήμερα σε αγροτική περιοχή, στην επαρχία Λευκωσίας, με αποτέλεσμα ο χειριστής του να τραυματιστεί και να εγκλωβιστεί σε αυτόν.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του ΦΙΛΟΞΕΝΟΥ σας εύχονται "Καλή Χρονιά"


Δεκάδες άνθρωποι νεκροί από τις πλημμύρες στις ΗΠΑ



Ποταμοί υπερχείλισαν κατά μήκος του Μιζούρι, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ την ίδια ώρα έκλεισε σε πολλά σημεία ένας διαπολιτειακός αυτοκινητόδρομος και πολλά κτίρια και υποδομές κινδυνεύουν από τα λασπόνερα.

Με χιόνια μας αποχαιρετά το 2015


Βουτιά του υδράργυρου σήμερα και αύριο στην Κύπρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χιονίσει ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές.

Ο καιρός αναλυτικά


Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Μεγάλες ζημιές στο κτήμα Δημητρίου. Υπό έλεγχο η φωτιά



Τέθηκε υπό έλεγχο  πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις  04.39  σε υποστατικά στο "Κτήμα Δημητρίου" στο χωριό Αγγλισίδες.   

Η πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία,  προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε κατοικία , εστιατόριο, αίθουσα δεξιώσεων  και αποθήκες του κτήματος.

Πυρκαγιά σε υποστατικό στην Πάφο. Έκαψαν το υποστατικό των Σταυραετών



Επί ποδός η πυροσβεστική στην Πάφο. Στις  23.23 λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε υποστατικά στην οδό Γιάννου Κρανιδιώτη μεταξύ των χωριών Χλώρακα και Λέμπα στη Πάφο.   

Ξέσπασε φωτιά στο Κτήμα Δημητρίου



Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στις Αγγλισίδες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λήφθηκε μήνυμα για τη φωτιά στο "Κτήμα Δημητρίου" γύρω στις τέσσερις και μισή τα ξημερώματα.

Συνεχίστηκε και χθες βράδυ η εκστρατεία της αστυνομίας για πάταξη της κυβείας



Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δράσης της Αστυνομίας για πάταξη του φαινομένου της κυβείας και του ηλεκτρονικού τζόγου, μέλη του ΟΠΕ Πάφου διενήργησαν χθες βράδυ έρευνα σε υποστατικό στην επαρχία τους.

Κύμα χτύπησε εξέδρα γεώτρησης στην Νορβηγία. Ένας νεκρός



Ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν χθες όταν ένα μεγάλο κύμα έπληξε μια εξέδρα γεώτρησης που ανήκε σε εταιρεία γεωτρήσεων της Κίνας στο υπεράκτιο κοίτασμα πετρελαίου Τρολ έξω από τις ακτές της Νορβηγίας.

Δεκάδες επιβάτες τραυματίστηκαν από αναταράξεις σε αεροσκάφος των Καναδικών Αερογραμμών



Σοβαρές αναταράξεις αέρα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης των Καναδικών Αερογραμμών από την Κίνα τραυμάτισαν αρκετούς επιβάτες χθες, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο Κάλγκαρι, της στην περιφέρεια της Αλμπέρτα στον δυτικό Καναδά, είπε η ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Το μυστικό για ένα ευτυχισμένο 2016!


Ξεκινούμε μαζί το ταξίδι για ένα συναρπαστικό 2016, με δυναμισμό και αισιοδοξία!

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η χοροεσπερίδα των κολυμβητών της Πάφου...!




Με πολύ μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, η Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα των Χειμερινών Κολυμβητών του Σωματείου Βρυσούθκια Κέλπετρη, στο εστιατόριο The Kings of Aphrodite, στην Κάτω Πάφο.

Είναι, ακόμα, ανεκτός;


Γιατί δεν αντιδρούν Κυβέρνηση, Βουλή, κόμματα για τον κ. Έιντε; Η πρόσφατη προσπάθεια του Νορβηγού διπλωμάτη, να διοργανώσει «στα μουλωχτά» πενταμερή διάσκεψη στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στο Νταβός, όντως δεν είναι τυχαία

Υπήρχε συμβόλαιο θανάτου για τον Τάσο

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον φόνο του Τάσου συνεχίζονται. Φαίνεται ότι, κάποιοι τον ήθελαν νεκρό. Αποπειράθηκαν πριν από περίπου ένα μήνα να τον εκτελέσουν. 

Γεμάτα τα ξενοδοχεία της Πάφου την περίοδο των εορτών



Πολύ καλές πληρότητες καταγράφουν οι ξενοδοχειακές μονάδες και τα άλλα τουριστικά καταλύματα της Επαρχίας Πάφου που παραμένουν σε λειτουργία το χειμώνα . Σημαντικός αριθμός ντόπιων επισκεπτών επέλεξε και φέτος την Πάφο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όπως διαπιστώνουν παράγοντες του τουρισμού. Σ’ αυτό βοήθησαν οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν. 

Δεκάδες χιλιάδες τραυματίες από οδικές συγκρούσεις τα τελευταία 15 χρόνια

Τα τελευταία 15 χρόνια 34.826 άτομα τραυματίστηκαν είτε σοβαρά είτε ελαφρά σε οδικές συγκρούσεις στους κυπριακούς δρόμους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION και Αντιπρόεδρο του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων για την Οδική Ασφάλεια, Μάριο Σταύρου.

SOS. Νέα απάτη μέσω διαδικτύου

Η Αστυνομία, μετά από αριθμό καταγγελιών που δέχτηκε για νέα απάτη μέσω διαδικτύου με σκοπό την απόσπαση χρημάτων, εφιστά εκ νέου την προσοχή του κοινού, ώστε είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις ηλεκτρονικές του συναλλαγές.

Πέντε μέρες στο κελί γιατί προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια

Υπό πενθήμερη κράτηση έθεσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι  είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας  γιατί φέρεται να παρουσίασαν λίγο πριν την αναχώρηση τους πλαστά διαβατήρια.

Αφέθηκε ελεύθερος ο 20χρονος στην Πάφο. Είχε απαιτήσει χρήματα από Αγγλίδα

Κατηγορήθηκε γραπτώς ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου  και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 20χρονος Βρετανός εναντίον του οποίου εξετάζεται διερευνώμενη υπόθεση απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή.

Πέφτει η θερμοκρασία στην Κύπρο. Έρχονται χιόνια


Έχει αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία στην Κύπρο, με την μετεωρολογική υπηρεσία να προβλέπει χιονοπτώσεις. 

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Από την Πέμπτη αναμένεται να μας επηρεάσει ψυχρή αέρια μάζα.

Η αστυνομία συνεχίζει την Παγκύπρια εκστρατεία της για πάταξη της κυβείας



Συνεχίζονται εντατικά οι παγκύπριες συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας για πάταξη αδικημάτων κυβείας
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης παγκύπριας εκστρατείας της Αστυνομίας, για πάταξη αδικημάτων κυβείας κατά τη διάρκεια των γιορτών, πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ επιχειρήσεις με δικαστικά εντάλματα σε διάφορα υποστατικά σε όλες τις επαρχίες. 

Μουσικό αφιέρωμα στην Πάφο για τον Βασίλη Τσιτσάνη



Εκατό χρόνια από τη γέννησή του Βασίλη Τσιτσάνη και εκτιμώντας την απέραντη μουσική κληρονομιά του, οι Σωτήρης Καραγιώργης, Ευαγόρας Καραγιώργης και Στέλιος Κακογιάννης παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα με μερικά από τα σημαντικότερα του τραγούδια, απόψε στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τεχνόπολις στην Πάφο με το γενικό τίτλο "Οτι κι αν πω δεν σε ξεχνώ".

Δεκαπέντε νέοι από Κύπρο σε συνέδριο εργασιών του ΟΗΕ



Δεκαπέντε νέοι από την Κύπρο θα συμμετάσχουν στο 62ο Εθνικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Χάρβαρντ, κορυφαίο συνέδριο προσομοίωσης των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 11-14 Φεβρουαρίου, στη Βοστόνη.

«Κάστινγκ» για… αεροσυνοδούς και μοντέλα στην Κίνα. ΦΩΤΟ

Μπορεί η καριέρα του μοντέλου και αυτή της αεροσυνοδού να είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα- στην Κίνα όμως μοιάζουν πάρα πολύ!

Γαιοκτήμονας έκοψε τα χέρια 17χρονου για χρέος των γονιών του

Συνελήφθη στην περιοχή της Λαχόρης (ανατολικό Πακιστάν)ο γαιοκτήμονας και οι δύο συνεργοί του ως ύποπτοι ότι έκοψαν τα δύο χέρια ενός 17χρονου αγοριού εξαιτίας ενός χρέους, ανακοίνωσε σήμερα η πακιστανική αστυνομία.

Σε νέες ασφαλτοστρώσεις προχωρά ο Δήμος Πάφου



Πρόσθετες ασφαλτοστρώσεις 350 χιλιάδων ευρώ ενέκρινε  σε έκτακτη του συνεδρία το δημοτικό συμβούλιο Πάφου και για άλλους δρόμους στα δημοτικά όρια που έχουν καταστραφεί κυρίως λόγω των έργων του αποχετευτικού συστήματος Πάφου.

Στο δικαστήριο Πάφου σήμερα ο 20χρονος. Δείτε γιατί είχε συλληφθεί

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθεί σήμερα 20χρονος από τη Βρετανία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή.

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο Λάρνακας με πλαστά διαβατήρια



Δύο ακόμα αλλοδαποί  συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας  και θα προσαχθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας  ως ύποπτοι σε υποθέσεις  πλαστογραφίας , πλαστοπροσωπίας και κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων.

Βομβιστές τίναξαν στον αέρα αυτοκίνητο στην Λευκωσία

Ισχυρή έκρηξη  συντάραξε τον Άγιο Δομέτιο στη Λευκωσίας λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Οι βομβιστές ανατίναξαν αυτοκίνητο 50χρονου. 

Λαμπάδιασε οικία στην Λεμεσό. Οι ιδιοκτήτες κοιμόντουσαν

Στο παρά πέντε γλίτωσε οικογένεια από φωτιά που ξέσπασε στην οικία τους στο κέντρο της Λεμεσού. Από βραχυκύκλωμα η φωτιά, λόγω ελαττωματικού ρευματολήπτη, στο νοσοκομείο ζεύγος ηλικιωμένων.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές της Πάφου, θα κολυμπήσουν ντυμένοι,...Άγιοι Βασίληδες!



ΚΑΘΑΡΑ Πολιτικό το πρόβλημα της κυπριακής Οικονομίας*

Σταύρος Χατζησάββας

Πρόσφατα ρώτησα υψηλά ιστάμενο στέλεχος της κυβέρνησης να μου πει πόσο είναι το χρέος της Κύπρου. Η απάντηση που μου έδωσε ήταν ‘’περίπου 27 δις ευρώ είναι το χρέος μας’’. Αρκετά συχνά οι πολιτικοί (ως επί το πλείστον του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ), μας λένε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία είναι τραπεζικό. Προσωπικά διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια με αυτή την τοποθέτηση.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Νεαρός απαίτησε χρήματα από Αγγλίδα και κατέληξε στο κελί



Συνελήφθη σήμερα στην Πάφο με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 20χρονος για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή.

"Έφυγε" από την ζωή ο εφοπλιστής Δημήτρης Νομικός

"Έφυγε" από τη ζωή στις 26 Δεκεμβρίου ο διακεκριμένος  εφοπλιστής και ευεργέτης της Σαντορίνης Δημήτριος Νομικός, από την Οία. Είχε γεννηθεί στις 18/9/1924 και αφού αποφοίτησε από τη φημισμένη Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας, ναυτολογήθηκε ως καπετάνιος στα πλοία του πατέρα του Λουκά Νομικού.

θα εορταστούν τα Θεοφάνια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μετά από 42 χρόνια



Μετά από 42 χρόνια θα τελεστούν και πάλι στις 6 Ιανουαρίου 2016, στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου οι εορτασμοί των Θεοφανίων.

Αυτή είναι η ποινή 20χρονου για βία στα γήπεδα



Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, καταδίκασε 20χρονο σε ποινή φυλάκισης 21 ημερών με 3ετή αναστολή, αφού τον βρήκε ένοχο σε αδίκημα που αφορούσε μεταφορά επιθετικού οργάνου στην γειτνιάζουσα περιοχή αθλητικού χώρου.

Έκδοση στις ΗΠΑ του Μολδαβού χάκερ

Την έκδοση του 30χρονου Μολδαβού στις αμερικανικές αρχές προκειμένου να δικαστεί  για υπόθεση ηλεκτρονικής άπατης για το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής,  ανακοίνωσε  σήμερα ο δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου  Πανίκος Μιχαηλίδης.

Υπό εξαήμερη κράτηση πέντε πρόσωπα για την υπόθεση μεγάλης ποσότητας κάνναβης



Υπό 6ημερη κράτηση τέθηκαν το ζεύγος 52 και 48 ετών, ο γιος τους 23 ετών καθώς και δυο άλλοι Ε/κ ηλικίας 29 και 26 για την υπόθεση εντοπισμού μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην οικία του ζεύγους.

Αυτή είναι η ποινή 30χρονου για υπόθεση ναρκωτικών

Πρόστιμο ύψους 250 ευρώ επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε 30χρονο για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών.

Έκαψαν την μοτοσικλέτα 29χρονου στην Λευκωσία



Υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας και εμπρησμού διερευνά η Αστυνομία. Η μοτοσικλέτα ανήκει σε 29χρονο, όμως την είχε δανείσει σε φίλο του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 3.45 σήμερα τα ξημερώματα έγινε αντιληπτή φωτιά σε μοτοσικλέτα σε ανοιχτό χωράφι στο Στρόβολο. Η μοτοσικλέτα ανήκει σε 29χρονο, όμως βρισκόταν στην κατοχή 31χρονου φίλου του.

Μπούκαραν στο διαμέρισμά του, τον γρονθοκόπησαν και τον λήστεψαν



Εικοσιεννιάχρονος κατήγγειλε ληστεία και επίθεση από δύο άτομα χθες το πρωί στη Λευκωσία.

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο 29χρονος κατήγγειλε ότι γύρω στις 10.30 χθες  το πρωί, ενώ κοιμόταν στο διαμέρισμα όπου διέμενε στη Λευκωσία, αντιλήφθηκε δύο άγνωστα του πρόσωπα να βρίσκονται εντός του διαμερίσματος.

Αύξηση τουριστών από το Ισραήλ στην Κύπρο



Το 2015 καταγράφηκε ως χρονιά ρεκόρ για τις αφίξεις Ισραηλινών τουριστών στην Κύπρο, οι οποίες πλησίασαν τις 100 χιλιάδες, σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ.

Εκατοντάδες καταγγελίες στην Κύπρο για υπερβολική ταχύτητα



Σε 714 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα και 512 καταγγελίες για άλλα τροχαία αδικήματα προέβη η Αστυνομία το διάστημα 24-29 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο εκστρατείας για πρόληψη και πάταξη της εγκληματικότητας και πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων.

Λεμεσός. Στο δικαστήριο τα πέντε πρόσωπα για μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού θα οδηγηθούν το πρωί οι πέντε συλληφθέντες για τα οκτώ περίπου κιλά και τα 25 φυτά κάνναβης που εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα σε κατοικία στον Ασώματο.

Δείτε τα αποτελέσματα παγκυπρίων επιχειρήσεων της αστυνομίας



Συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο πλαίσιο της αντιεγκληματικής της δράσης και πρόληψης οδικών τροχαίων συγκρούσεων
Στο πλαίσιο της πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας και πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24-29/12/15, παγκύπριες και συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις της Αστυνομίας.