Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση με επίδειξη μόδας. Χορηγός επικοινωνίας ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ



Μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20/02 στις 19:00 στο Secret Valley Πάφος.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, επίδειξη μόδας από Guess, Lorem, Nikoletta Dimitriou, Chrystal Boutique.
Guest Star Rodica Garoyian, Katerina Pavlou, Dansing Junior Mega.

Δείτε γιατί χώρισαν Irina Shayk και Bradley Cooper


Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Bradley Cooper και η Ρωσίδα καλλονή Irina Shayk,χώρισαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών εξαιτίας της μητέρας του,Gloria, όπως γράφεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Sun. 

Τρεις μέρες υπό κράτηση Γεωργιανός για κλοπή και παράνομη παραμονή στο Νησί



Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον 25χρονου από την Γεωργία για διερευνώμενη υπόθεση κλοπής και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Δείτε τα αποτελέσματα παγκύπριας εκστρατείας της αστυνομίας



Συνεχίζονται οι συντονισμένες εκστρατείες της Αστυνομίας στο πλαίσιο της αντιεγκληματικής της δράσης για εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη, καθώς και για πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων

Έπαιζαν παράνομα τόμπολα σε σωματείο της Πάφου



Μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που διεξήγαγαν χθες βράδυ, εισήλθαν με δικαστικό ένταλμα έρευνας και ερεύνησαν Σωματείο στην Πάφο, στο οποίο διεξαγόταν τυχερό παιγνίδι τόμπολας, το οποίο εμπίπτει στην κατηγορία των ιδιωτικών λαχείων, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Το αστυνομικό δελτίο

Γύρω στη 1:45μ.μ. χθες, ενώ μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας στην οδό Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, που οδηγούσε 33χρονος.

Οκτώ μέρες στο κελί δύο πρόσωπα για διαρρήξεις και κλοπές



Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον 35χρονου από την Πάφο και δύο ημερών εναντίον 32χρονου από την Βουλγαρία εξέδωσε το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών αυτοκινήτων στην Πάφο. 

Ιδιαίτερα πυκνή η τροχαία κίνηση προς το Τρόοδος



Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, λόγω του μεγάλου αριθμού εκδρομέων που μεταβαίνει προς το Τρόοδος, η τροχαία κίνηση που παρατηρείται από την επαρχία Λεμεσού και την επαρχία Λευκωσίας προς το Τρόοδος είναι πολύ αυξημένη, με αποτέλεσμα να παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Τεράστιες επενδύσεις Κινέζων στην Βουλγαρία


Κινέζοι επενδυτές σκοπεύουν να προχωρήσουν σε επενδύσεις 270 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αεροδρομίου cargo κοντά στη Σόφια, αλλά και στην κατασκευή λουξ ακινήτων, αφού η ζήτηση για τα τελευταία έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό λόγω της καλής πορείας της οικονομίας της  χώρας.

Δείτε την διαθήκη του Ντέιβιντ Μπάουι



Ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο αστέρας της βρετανικής ροκ μουσικής που απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο, εξέφρασε την επιθυμία στη διαθήκη του οι στάχτες του να διασκορπιστούν στο Μπαλί, ένα νησί που πάντα τον συνάρπαζε, σύμφωνα με ένα άρθρο αμερικανικής εφημερίδας.

Δείτε πόσα χρήματα βούτηξαν μετά από διάρρηξη οικίας στην Πύλα

Άγνωστοι εισήλθαν χθες βράδυ σε οικία στην Πύλα απ’ όπου έκλεψαν το ποσό των δυόμιση χιλιάδων ευρώ που βρίσκονταν σε τσαντάκι μέσης στο υπνοδωμάτιο του ιδιοκτήτη του σπιτιού από την Αυστρία.

Δείτε γιατί η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε δύο Αιγύπτιους

Δύο άτομα ηλικίας 32 και 27 χρόνων από την Αίγυπτο συνελήφθηκαν χθες από την Αστυνομία στη περιοχή Πύλας όταν στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγείτο παράνομα, εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με μικρό λεωφορείο που είχε κλέψει. Εγκατέλειψε την σκηνή


Γύρω στις 11.50 χθες βράδυ, μικρό λεωφορείο, το οποίο οδηγείτο από αγνώστων στοιχείων οδηγό, στην οδό Νάξου στη Λευκωσία, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος, με συνοδηγό 28χρονο και συνεπιβάτες 25χρονη και 30χρονη.

Πάφος. Ελληνοκύπριος και Βούλγαρος στο δικαστήριο για διαρρήξεις και κλοπές

Eνώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν δύο πρόσωπα 35 χρόνων από την Πάφο και 32 χρόνων από την Βουλγαρία  τα οποία είχαν συλληφθεί σε σχέση με υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών αυτοκινήτων στην Πάφο.

Πέντε πρόσωπα στο νοσοκομείο μετά από σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων

Στις 05:48 λήφθηκε μήνυμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τροχαία σύγκρουση στον κυκλικό κόμβο Αραδίππου, παρά τα πολυκαταστήματα Kleima, στη Λάρνακα.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Δείτε γιατί η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε δύο πρόσωπα στην Πάφο



Στη σύλληψη δύο προσώπων προχώρησε η Αστυνομία Πάφου στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης που διενήργησε το απόγευμα για εξιχνίαση των τελευταίων διαρρήξεων και κλοπών που σημειώθηκαν στην Επαρχία Πάφου.

Libby Powell. Μια από τις πιο σέξι γυμνάστριες του κόσμου. ΦΩΤΟ

Η Libby Powell, είναι μία από τις πιο καυτές γυμνάστριες του πλανήτη…
H 21χρονη Γυμνάστρια, είναι από την Αυστραλία και ειδικεύεται στο personal training. Είναι περιζήτητη για και ιδιαίτερα… ακριβή, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως μία ώρα προσωπικής εκγύμνασης μαζί της να ξεπερνάει τα 120 δολάρια!

Πέντε νεκροί από χιονοστιβάδα στον Καναδά



Πέντε άνθρωποι που έκαναν βόλτα πάνω σε μηχανοκίνητα έλκηθρα σε χιονισμένη  ορεινή περιοχή σκοτώθηκαν όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα κοντά στο  ΜακΜπράιντ, στη Βρετανική Κολούμπια του δυτικού Καναδά και έξι άλλοι  διασώθηκαν, έγινε γνωστό από δικαστικές υπηρεσίες αρμόδιες για τη διεξαγωγή  έρευνας.

Έλεγχοι της τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ στην Λεμεσό

Τροχονομικούς ελέγχους διενήργησε τις πρωινές ώρες η τροχαία Λεμεσού στο πλαίσιο εκστρατείας για την πάταξη της παραβατικότητας, της πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, αλλά και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

39 νεκροί μετανάστες σε νέα τραγωδία στο Αιγαίο

Τριάντα εννέα νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την νέα τραγωδία όταν σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες από το Τσανάκαλε της Τουρκίας στην Μυτιλήνη βυθίστηκε στο Αιγαίο.

Ακατάλληλη αμυγδαλόψυχα στην Κυπριακή αγορά

Ακατάλληλη συσκευασία αμυγδαλόψυχας ωμής με την ονομασία “Αμαλία” εντοπίστηκε στην κυπριακή αγορά, η οποία περιέχει τόσο Αφλατοξίνη Β1, όσο και Ολικές Αφλατοξίνες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου από την Κοινοτική νομοθεσία.

Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, τράκαρε σε περιτοίχισμα και πήρε φωτιά



Σε άλλη κλήση η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι ενώ ο Σάββας Νεοφύτου από την Ακουρδάλια της Πάφου οδηγούσε το όχημα του μάρκας Daihatsu στον δρόμο Ακουρδάλιας – Πόλεως Χρυσοχούς, έπαθε υπογλυκαιμία και έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να κτυπήσει σε περιτοίχισμα, να ακινητοποιηθεί και να αναφλεγεί.

Βενετία. Η πιο ρομαντική πόλη στον κόσμο

Την απάντηση στο ερώτημα ποιες είναι οι 20 πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου επιχείρησε να δώσει το αμερικανικό περιοδικό «Travel + Leisure», δημιουργώντας μία κατάταξη βάσει των προτιμήσεων των αναγνωστών του.

Βλαντιμίρ Πούτιν - Αλίνα Καμπάεβα. Θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας;

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως η πρώην σύζυγος του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν, Λουντμίλα Πουτίνα παντρεύτηκε τον κατά 21 χρόνια νεότερό της Αρτούρ Οτσερέτνι, ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του.

Ξέσπασε φωτιά σε φορτηγό. Καταστράφηκε ολοσχερώς

Φωτιά που ξέσπασε τυχαία από μηχανική βλάβη κατέστρεψε ολοσχερώς φορτηγό αυτοκίνητο που κινείτο χθες βράδυ στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λάρνακα παρά το Αλεθρικό. Η αξία των ζημιών υπολογίζεται να φτάνει τις δέκα περίπου χιλιάδες ευρώ.

Επιχείρηση της αστυνομίας για πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου στην Αγία Νάπα



Τέσσερις πύργους ηλεκτρονικών υπολογιστών που μετατρέπονται και χρησιμοποιούνται ως μηχανές τυχερού παιγνίου κατάσχεσε χθες βράδυ η Αστυνομία από υποστατικό στην Αγία Νάπα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για εφαρμογή των περί στοιχημάτων Νόμου.

Θανατηφόρο με θύμα ηλικιωμένο στην Λευκωσία



Νέο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί στη Λευκωσία, με θύμα 92χρονο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Υπεύθυνος Τροχαίας Λευκωσίας Χάρης Ευρυπίδου, είπε ότι γύρω στις 07:00 αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 92χρονος κινείτο στη Γρίβα Διγενή με κατεύθυνση τον Άγιο Αντώνιο.

Δείτε τι καιρό θα κάνει στην Κύπρο σήμερα



Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ πιθανό να σημειωθούν τοπικά ελαφρές βροχές, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Προκάλεσαν ζημιές σε εστιατόριο στην Λάρνακα. Δείτε ποιοι



Ζημιές σε εστιατόριο που βρίσκεται στην Λαϊκή Γειτονιά στη Λάρνακα μερίδα οπαδών της Ανόρθωσης οι οποίοι προκάλεσαν επίσης ζημιές σε τοίχους, παγκάκια, καλάθους και κουτιά εγκαταστάσεων της ΑΤΗΚ, γράφοντας διάφορα συνθήματα με σπρέι.

Τον γρονθοκόπησαν στην αυλή του σπιτιού του. Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα



Συνελήφθησαν χθες με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση 51χρονος και 16χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και παράνομης κατοχής επιθετικών όπλων.

Τσάκωσαν νεαρό με κάνναβη και κοκαΐνη



Νεαρός ηλικίας 23 χρόνων από το Φρέναρος συνελήφθη από την Αστυνομία αφού σε αγροικία που διατηρεί στη Δερύνεια εντοπίστηκαν πράσινη φυτική ύλη κάνναβης, ποσότητα άσπρης σκόνης κοκαΐνης και μια ζυγαριά ακριβείας.

Παραλίμνι. Γάλλος περιφερόταν στους δρόμους και ζητούσε φαγητό από πελάτες εστιατορίων



Νεαρός ηλικίας 28 χρόνων από την Γαλλία συνελήφθη χθες βράδυ από την Αστυνομία στην Αγία Νάπα, όταν καταγγέλθηκε ότι ζητούσε από πελάτες εστιατορίου φαγητό και τσιγάρα και κοιμόταν σε καναπέ εντός του εστιατορίου.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία στον Σύρο που βίαζε την θετή του κόρη

Χειροπέδες πέρασαν πριν λίγο τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού στον Σύρο  που βίαζε την 18χρονη θετή του κόρη με νοητική στέρηση.

ΣΚΟΠΟΣ, ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ



Ανοιχτή συζήτηση με θέμα « Το νέο νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και οι ιδιαιτερότητες της Γαλλίας ». Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, 19:30 στο Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι.

Η Ανάγκη για Ένα Λειτουργικό Επιχειρηματικό Οικοσύστημα στην Κύπρο

Γιώργος Θεοχαρίδης 

Πρόσφατα πήρα μέρος σε ένα εκπαιδευτικού χαρακτήρα ταξίδι στην Αθήνα για την επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ENTICE) του Διεθνούς Ινστιτούτου Διεύθυνσης Κύπρου (CIIM). Το ταξίδι αυτό αποτελούσε μέρος μιας σειράς παρόμοιων εκδηλώσεων που διοργανώνει το CIIM κάθε χρόνο και που περιλαμβάνει ένα δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι γύρο από το θέμα της επιχειρηματικότητας στο Tel Aviv.

Πάφος: Μια ανοιχτή κοινωνία!

 
Με κεντρικό μήνυμα τον αλληλοσεβασμό και την αντιμετώπιση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού, ο Δήμος Γεροσκήπου και οι εταίροι του Δήμοι Πάφου, Πέγειας και Πόλεως Χρυσοχούς, με τη στήριξη του Οργανισμού «Πάφος 2017», παρουσίασαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών (ΥΤΧ) που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε όλη την επαρχία Πάφου.

Ένας υποψήφιος βουλευτής μαγειρεύει για την UNISEF


Την ευαισθητοποίησή του ως άνθρωπος, για τα άτομα που μας έχουν ανάγκη καθώς και τις μαγειρικές του ικανότητες απέδειξε ο υποψήφιος βουλευτής Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ισπανία τον περασμένο Οκτώβριο.

ALLIANCE FRANCAISE DE PAPHOS


 ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αυτή είναι η 22χρονη Σουηδέζα που έσφαξε ανήλικος πρόσφυγας


Αναστάτωση στην σουηδική πόλη Molndal, των 60.000 κατοίκων, κοντά στο Γκέτεμποργκ, μετά την δολοφονία της 22χρονης Alexandra Mezher, που ήταν εργαζόμενη σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, από 15χρονο πρόσφυγα.

Τρία χρόνια πίσω από τα σίδερα για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης τριών χρόνων εναντίον 40χρονου από την Ελλάδα ο οποίος διαμένει σε προσφυγική συνοικισμό στη Λάρνακα, αφού κρίθηκε ένοχος ύστερα από πολύχρονη ακροαματική διαδικασία, στις κατηγορίες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού και της διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13 ετών.

Απεβίωσε η μητέρα του Δημήτρη Χριστόφια

Απεβίωσε η Αννού Χριστόφια, μητέρα του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, σε ηλικία 95 ετών.
Η κηδεία θα τελεστεί αύριο Σάββατο, από την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι στις 11.00 π.μ.
Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια στην εκκλησία από τις 10.30 π.μ.

Πάφος. Βίαζε την 12χρονη θετή του κόρη



Την σεξουαλική κακοποίηση της μόλις δώδεκα χρόνων κόρης της κατάγγειλε χθες στην Αστυνομία 39χρονη αλλοδαπή μόνιμη κάτοικος Πάφου.

Έτρεχε και χθες η πυροσβεστική



Σε 33 κλήσεις για βοήθεια, 9 πυρκαγιές, 19 ειδικές εξυπηρετήσεις και 5 ψευδείς κλήσεις, ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο, μεταξύ των ωρών 06.00 της 28ης και 06.00 της 29ης Ιανουαρίου.

Τσάκωσε τρία πρόσωπα η αστυνομία την στιγμή που έκλεβαν από Σύλλογο



Τρεις άνδρες συνελήφθησαν επ` αυτοφώρω να κλέβουν από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λιβαδιών .

Συναγερμός στην Ντίσνεϊλαντ. Δείτε γιατί!!!



Έναν 28χρονο Ευρωπαίο πολίτη που μετέφερε δύο όπλα κι ένα Κοράνι μέσα σε σάκο συνέλαβε στη Ντίσνεϊλαντ η γαλλική αστυνομία. Το περιστατικό συνέβη σε ξενοδοχείο που βρίσκεται μέσα στο πάρκο διασκέδασης.

Δείτε την κατάσταση του οδικού δικτύου στην Κύπρο



Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις ορεινές περιοχές, ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτός μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο δικαστήριο οδηγείται το ζεύγος που φέρεται να έκλεψε μισό εκατομμύριο ευρώ από θυρίδες τραπεζών



Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους, αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ζεύγος από τη Λάρνακα που συνελήφθη χθες από την Αστυνομία ως ύποπτοι για κλοπή άνω των 470 χιλιάδων ευρώ από θυρίδες της Τράπεζας Κύπρου και της ΣΠΕ Αλληλεγγύης, που ανήκαν σε οκτώ άτομα.

Άνοιξαν πυρ εναντίον μπαρ στο κέντρο της Λάρνακας



Περίπου 20 πυροβολισμοί με αυτόματο όπλο ρίχθηκαν σήμερα τα ξημερώματα εναντίον μπαρ που βρίσκεται στην Πλατεία Ερμού στη Λάρνακα με αποτέλεσμα να θρυμματιστούν οι υαλοπίνακες της πρόσοψης του υποστατικού.

26 πρόσφυγες νεκροί στο Αιγαίο. μεταξύ αυτών και 10 παιδιά



Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με 26 πρόσφυγες να χάνουν τη ζωή τους (10 άνδρες, 6 γυναίκες και 10 παιδιά) όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε 40-50 πρόσφυγες ημιβυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα περίοδοι με συννεφιά θα εναλλάσσονται με διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Βούτηξαν μισό εκατομμύριο ευρώ από θυρίδες τραπεζών



Ζεύγος από τη Λάρνακα συνελήφθη σήμερα από την Αστυνομία ως ύποπτοι για κλοπή άνω των 470 χιλιάδων ευρώ από θυρίδες της Τράπεζας Κύπρου και της ΣΠΕ Αλληλεγγύης, που ανήκαν σε οκτώ άτομα.