Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Δείτε σε ποιον και γιατί φόρεσε χειροπέδες η αστυνομία



Χειροπέδες φόρεσε  η Αστυνομία σε 37χρονο από τη Λιθουανία, ο οποίος είναι ύποπτος για ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε πριν από πέντε χρόνια σε κοσμηματοπωλείο της Λεμεσού, με λεία πανάκριβα ρολόγια και χρυσαφικά, αξίας περίπου  ενός εκατομμυρίου ευρώ.

 
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η σύλληψη του έγινε όταν, στο πλαίσιο διερεύνησης πρόσφατης διάρρηξης στη Γερμασόγεια, ταυτίστηκε το γενετικό υλικό του με αυτό που είχε εντοπιστεί στη σκηνή της ένοπλης ληστείας του 2012.
 
Συγκεκριμένα, ο ύποπτος ήταν μέλος συνεργείου καθαρισμού στην περιοχή όπου διαπράχθηκε πρόσφατη διάρρηξη οικίας και κλήθηκε, μαζί με άλλους εργάτες, για εξακρίβωση στοιχείων και λήψη γενετικού υλικού και δαχτυλικών αποτυπωμάτων.
 
Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν διαπιστώθηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο εναντίον τους, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα, τα αποτελέσματα του γενετικού υλικού κατέδειξαν σχέση του 37χρονου με τη ληστεία που διαπράχθηκε πριν πέντε χρόνια, και αυτός συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.
 
Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και αναφέρει πως επισκέφθηκε ποτέ το συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται επίσης στη Γερμασόγεια. Οι αστυνομικοί ανακριτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 37χρονος να  συμμετείχε στην περιβόητη διεθνή σπείρα "Ροζ Πάνθηρες", που φέρεται να κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη ληστεία.
 
Την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για να ζητηθεί διάταγμα κράτησης του.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις δράστες της ληστείας κατάφεραν να εισέλθουν από την ελεγχόμενη είσοδο του κοσμηματοπωλείου, αφού ένας εξ αυτών εμφανίστηκε ως κανονικός πελάτης, φορώντας κουστούμι. Μόλις η πόρτα απασφαλίστηκε, έκαναν την εμφάνιση τους τρία ακόμη πρόσωπα, που φορούσαν κουκούλες, και υπό την απειλή πιστολιού και ροπάλου ακινητοποίησαν τον πατέρα του ιδιοκτήτη και τις δυο υπαλλήλους.

Αφού έσπασαν τις γυάλινες προθήκες, οι ληστές πήραν ρολόγια και διάφορα χρυσαφικά, ενώ ο πατέρας του ιδιοκτήτη προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει, καταφέρνοντας να τους αποσπάσει μέρος των κλοπιμαίων, αλλά και να αφαιρέσει την κουκούλα σε έναν από αυτούς. Οι δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή αφού τον γρονθοκόπησαν, ενώ στη σκηνή εντοπίστηκε και ομοίωμα πιστολιού που τους έπεσε κατά τη διαφυγή τους.



κυπε