Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Δείτε που οφείλεται ο θάνατος του βρέφους



Στο σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου οφείλεται ο θάνατος του 2,5 μηνών βρέφους, από τη Βουλγαρία, που εντοπίστηκε χθες νεκρό από τον πατέρα του, στο κρεβατάκι του, στην κατοικία όπου διαμένουν, στην επαρχία Αμμοχώστου.

 
Αυτό κατέδειξε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του βρέφους  που διενήργησε σήμερα το πρωί στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου.
 
Σύμφωνα με την κυρία Αντωνίου, «ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε «αιφνίδιο θάνατο της κούνιας. Ωστόσο έχουν ληφθεί ιστοί από τη σορού του βρέφους, οι οποίοι θα σταλούν για ιστολογικές εξετάσεις».
 
Πρόσθεσε ακόμα  ότι «ο θάνατος του βρέφους δεν σχετίζεται με τραύμα το οποίο, σύμφωνα με τον πατέρα, προκλήθηκε από παιχνίδι που αιωρείτο πάνω από το μωρό και έπεσε πάνω στο πρόσωπο του. Το συγκεκριμένο τραύμα δεν σχετίζεται καθόλου με το περιστατικό που ανέφερε ο πατέρας», ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 01.50 χθες τα ξημερώματα ενημερώθηκε τηλεφωνικώς το Κέντρο Ελέγχου Μηνυμάτων Αμμοχώστου από πολυκλινική στο Παραλίμνι ότι γύρω στις 01.40 μεταφέρθηκε στη κλινική νεκρό βρέφος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το βρέφος φαίνεται να κοιμόταν σε δωμάτιο της κατοικίας όπου διαμένει και εντοπίστηκε να μην αναπνέει από τον πατέρα του. Το βρέφος μεταφέρθηκε στην πολυκλινική όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.



kype