Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κινητοποιούνται Λονδρέζοι βουλευτές

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Γκρεγκ Κλαρκ εξασφάλισαν τέσσερις Συντηρητικοί βουλευτές του βορείου Λονδίνου, οι οποίοι θα συνοδεύονται από αντιπροσωπεία της ελληνοκυπριακής παροικίας.





Στόχος της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, είναι η διατύπωση των ανησυχιών των Κυπρίων του Λονδίνου για τις επιπτώσεις της πιθανής εφαρμογής της συμφωνίας του Eurogroup για επιβολή φόρου στις καταθέσεις.

Οι βουλευτές που επιδίωξαν και εξασφάλισαν τη συνάντηση είναι οι Μάικ Φρηρ που εκπροσωπεί την περιφέρεια Finchley & Golders Green, ο Μάθιου Όφορντ από το Hendon, η Τερέζα Βίλιερς από το Chipping Barnet που είναι επίσης υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας και ο Ντέιβιντ Μπάροους από το Enfield Southgate, πρόεδρος της διακομματικής κοινοβουλευτικής ομάδας για την Κύπρο.

Ο κ. Φρηρ δήλωσε ότι μια επιβολή φόρου στις καταθέσεις θα έχει μεγάλο αντίκτυπο σε Βρετανούς κατοίκους της Κύπρου, καθώς και στην ελληνοκυπριακή κοινότητα του Λονδίνου. «Για το λόγο αυτό εγώ και οι συνάδελφοί μου θα λάβουμε κάθε δυνατή δράση για να υποστηρίξουμε όσους πλήττονται», πρόσθεσε.

Ανάλογη δήλωση έκανε και η Τερέζα Βίλιερς: «Είναι μια ώρα αγωνίας και αβεβαιότητας για τους Βρετανοκύπριους ψηφοφόρους στην περιφέρειά μου. Καλωσορίζω την ευκαιρία να μιλήσω με τον Γκρεγκ Κλαρκ για την τρέχουσα κατάσταση. Η κρίση στην ευρωζώνη είχε τόσο επιζήμια επίπτωση σε τόσες πολλές ζωές τα τελευταία χρόνια. Τώρα οι Κύπριοι έχουν υποστεί αυτό το βαρύ πλήγμα και θα εργαστώ για να καθησυχάσω τους Κύπριους της περιφέρειάς μου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου