Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Στα πρόθυρα του πολέμου Βόρεια και Νότια Κορέα


Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η χώρα της θα απαντήσει με σκληρά μέτρα σε περίπτωση πρόκλησης από την πλευρά του βόρειου γείτονά της. Όπως είπε η πρόεδροςΠαρκ Γουεν –χι, θα υπάρξει ισχυρή και ταχεία στρατιωτική απάντηση, σε οποιαδήποτε πρόκληση της Βόρειας Κορέας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πολιτικές συνέπειες.



«Εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση εναντίον της Νότιας Κορέας και των πολιτών της, θα πρέπει να δοθεί μια ισχυρή απάντηση στην αρχή και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες », είπε η πρόεδρος Παρκ κατά τη διάρκειασυνεδρίασης με ανώτερους αξιωματούχους τη Δευτέρα.

Η δήλωση αυτή της προέδρου της Νότιας Κορέας έρχεται μετά την ανακοίνωση τηςΠιονγκγιάνγκ, ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου με το νότιο γείτονά της κλιμακώνοντας την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Και "αόρατα" καταδιωκτικά από τις ΗΠΑ
Μετά τα βομβαρδιστικά Β-52, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν "αόρατα" καταδιωκτικά F-22 στο πλαίσιο των αμερικανο-νοτιοκορεατικών ασκήσεων που διεξάγονται εν μέσω εντάσεων με το βορειοκορεατικό καθεστώς.

Δύο αεροσκάφη F-22 Raptor προσγειώθηκαν την Κυριακή στη Νότια Κορέα για να μετάσχουν στις ασκήσεις που αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 30 Απριλίου. Τα μαχητικά αεροσκάφη σταθμεύουν στην αμερικανική βάση στο νησί Οκινάουα της νότιας Ιαπωνίας, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πηγές.

Υποχώρησαν οι εξαγωγές
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι ο εξαγωγικός της τομέας το μήνα Μάρτιο, υποχώρησε, εν μέρει εξ αιτίας της απότομης πτώσης του γιεν, που έκανε πιο ελκυστικά τα ιαπωνικά προϊόντα, αλλά και λόγω άλλων παραγόντων, όπως οι εργασιακές σχέσεις και τα παγκόσμια ζητήματα προσφοράς και ζήτησης, ανέφερε αναπληρωτής υπουργός εμπορίου.

Ο Λι Γουν-χο, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τις εξαγωγικές προοπτικές της Νότιας Κορέας, ανέφερε ότι το ασθενές γιεν, θα συνεχίσει να βλάπτει τις εξαγωγές των κορεατικών προϊόντων, καθώς υπάρχει έντονος ανταγωνισμός με τους ιάπωνες, στον τομέα των αυτοκινήτων και των προϊόντων χάλυβα.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου