Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ο νεκρός βομβιστής της Βοστόνης έκανε πειράματα με πυρίτιδα


Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο νεκρός ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, φαίνεται ότι τον Φεβρουάριο είχε αγοράσει δύο μεγάλα πακέτα με πυροτεχνήματα από ένα κατάστημα στο Νιού Χάμσαϊρ, ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται το κατάστημα.


Η ποσότητα της πυρίτιδας από τα πυροτεχνήματα "δεν ήταν αρκετή" για την κατασκευή των βομβών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις, ανακοίνωσε ο Ουίλιαμ Βάιμαρ, Αντιπρόεδρος της εταιρείας Phantom Fireworks. Πιο ισχυρή εκρηκτική σκόνη θα μπορούσε να βρεθεί σε καταστήματα πώλησης όπλων, είπε. Ο Τσαρνάεφ ζήτησε από την υπάλληλο του καταστήματος να τον βοηθήσει να επιλέξει τα μεγαλύτερα διαθέσιμα πυροτεχνήματα και πλήρωσε 200 δολάρια σε μετρητά, είπε ο Βάιμαρ.

Ο 26χρονος, ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, θεωρείται, μαζί με τον 19χρονο αδελφό του, Τζόχαρ Τσαρνάεφ, οι κύριοι ύποπτοι των επιθέσεων που κόστισαν τη ζωή σε 3 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 264 ακόμα ανθρώπων. Ο Τζόχαρ συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση σε νοσοκομείο της Βοστόνης.

Εξάλλου, η χήρα του Ταμερλάν Τσαρνάεφ έγινε γνωστό πως συνεργάζεται με κάθε τρόπο με τις αρχές, ενώ φαίνεται να είναι απόλυτα σοκαρισμένη από το γεγονός ότι ο σύζυγός της ήταν υπεύθυνος για τις βομβιστικές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους -συμπεριλαμβανομένου ενός 8χρονου αγοριού- και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ακόμα 264 άνθρωποι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου