Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το σκάνδαλο των 7 χρόνων!


Αμέτρητα τα σκάνδαλα σ' αυτό τον τόπο. Και αδιερεύνητα, με αποτέλεσμα οι... «αετονύχηδες» και αυτοί που τα διαπράττουν να προστατεύονται – αυτό άλλωστε είναι το μεγάλο παράπονο του λαού μας. 
Ενα τέτοιο αδιερεύνητο σκάνδαλο, τεραστίων μάλιστα διαστάσεων, είναι η σύμβαση του κράτους με τη μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Κόσιη (ο γνωστός ΧΥΤΥ), η οποία εξυπηρετεί τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου. 

Η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε το 2006, από τότε η γενική ελέγκτρια της Δημοκρατίας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη κάθε χρόνο στις ετήσιες εκθέσεις της επισημαίνει τις ετεροβαρείς πρόνοιές της εις βάρος της Δημοκρατίας, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Μάλιστα η κ. Γιωρκάτζη έφτασε στο σημείο, βλέποντας την άρνηση του αρμόδιου υπουργού να επιληφθεί του θέματος, να ανέβει στο Προεδρικό και να το καταγγείλει στον ίδιο τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πάλι δεν έγινε τίποτε.

Φωνή βοώντος υπήρξε και στο αίτημα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου για διερεύνηση του σκανδάλου. Τα τρία τελευταία χρόνια ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη, ζητούσαν από τους τότε κυβερνώντες να διερευνήσουν το θέμα, χωρίς όμως ανταπόκριση. Και αυτό παρά το γεγονός πως το θέμα συζητείται στην Επιτροπή Ελέγχου από τον περασμένο Μάιο, μετά που το ενέγραψαν ο κ. Γεωργίου και ο Σοφοκλής Χατζηγιάννης, επίσης βουλευτής του ΔΗΣΥ.

αλήθεια online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου