Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Διάλεξη και Τελετή Λήξης 9ου Χρόνου «Ιεροκηπείου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο»



Την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013, στις 7.00μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης του ένατου χρόνου διαλέξεων του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος 93.7 FM.


Κατά την Τελετή Λήξης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, θα αναπτύξει το θέμα με τίτλο «Για το μέλλον του μέλλοντος». Κατά τη διάλεξή του, ο εισηγητής θα αναφερθεί στις δύσκολες μέρες που ζούμε σήμερα και στην ανάγκη σχεδιασμού του αύριο, αξιοποιώντας τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας.
Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της ηγεσίας απέναντι στους πολίτες; Ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος των πολιτών απέναντι στις ηγεσίες; Μπορούμε να εξελιχτούμε σε μια υπεύθυνη κοινωνία, όπου η λογοδοσία θα αποτελεί βασική προϋπόθεση της καθημερινής ζωής; Μπορούμε να δώσουμε εναλλακτικές λύσεις απέναντι στην κρίση; Μπορούμε να χαράξουμε μια άλλη στρατηγική που θα λαμβάνει υπόψη τα σύγχρονα γεωπολιτικά δεδομένα; Αυτά τα ερωτήματα, μεταξύ άλλων, θα αποτελέσουν το αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης που θα είναι ένα ταξίδι αναζήτησης προς το μέλλον και μία πρόταση για να κτίσουμε μία νέα κοινωνία.
Στο πλαίσιο της Τελετής Λήξης, όπου θα γίνει και η απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Γεροσκήπου και το Ράδιο Πάφος 93.7 FM θα τιμήσουν τον Τάσο Κούζουπο, τέως Δήμαρχο Γεροσκήπου, ως ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής του συμβολής στην καθιέρωση του θεσμού του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου».
Οι διαλέξεις του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» είναι ανοικτές για το κοινό και μεταδίδονται ζωντανά από το Ράδιο Πάφος, 93.7 και ηχογραφημένες από το Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice 95.2. Με το τέλος των εισηγήσεων το κοινό μπορεί να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση που ακολουθεί.
Το «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» χορηγεί η ΣΠΕ Γεροσκήπου & Ανατολικής Πάφου.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» και ο Ραδιοσταθμός του Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice 95.2 FM και χορηγός φιλοξενίας το Aqua Mare Beach Hotel.
Πληροφορίες: 22894305/ 26960857.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου