Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ. "Η Διεύθυνση του σταθμού κατέθεσε πρόταση για απόλυση 24 ατόμων και μείωση του μισθού του προσωπικού κατά 25%". Φωτορεπορτάζ



Στους δρόμους και πάλι από τις 08:00 το πρωί το προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού Sigma!
Πρόκειται για δημοσιογράφους, εικονολήπτες και γενικά εργοδοτούμενους στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, οι οποίοι έλαβαν απεργιακά μέτρα. Μαζί τους και υπάλληλοι που εργάζονται στα περιοδικά του συγκροτήματος…


Οι κινητοποιήσεις αυτές των υπαλλήλων  γίνονται για να αποτραπούν προαναγγελθείσες απολύσεις από την εργοδοτική πλευρά.
Η εργοδοτική πλευρά αποφάσισε να σταματήσει προγράμματα από το κανάλι και ενημέρωσε πως θα γίνουν απολύσεις κυρίως τεχνικού προσωπικού.


Αμέσως οι εργαζόμενοι στο Sigma οργανώθηκαν μέσω ΣΕΚ και ΠΕΟ, διαπραγματεύτηκαν με την εργοδοσία και αντιπρότειναν κάποια σενάρια προκειμένου να εξοικονομηθούν τα χρήματα που θέλει να «κόψει» η διεύθυνση του καναλιού, ώστε να περιοριστούν οι απολύσεις.
 Το κανάλι δεν είναι βιώσιμο, υποστηρίζει η εργοδοτική πλευρά.  Πρέπει να κοπούν εκπομπές, προσθέτει.


Η ενημερωτική εκπομπή των 12 δεν μεταδόθηκε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι, ούτε το απογευματινό αναμένεται να βγει στον αέρα.
Χθες έγινε έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma και αποφασίστηκε στάση εργασίας από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ.



Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΥ – ΠΕΟ Κωνσταντίνος Χατζηθωμάς, η Διεύθυνση του Σίγμα κατέθεσε πρόταση για απόλυση 24 ατόμων και μείωση του μισθού του προσωπικού κατά 25%.

Οι συντεχνίες ζήτησαν μεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας με στόχο τόσο την επιβίωση του σταθμού αλλά και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ως αποτέλεσμα, το Υπουργείο κατέθεσε πρόταση για 11 πλεονασμούς και κλιμακωτές μειώσεις μισθών ξεκινώντας από 3% για τους χαμηλόμισθους και φτάνοντας το 28% για τους υψηλόμισθους. Αυτό το μέτρο, είπε ο κ. Χατζηθωμάς, θα έφερνε μια εξοικονόμηση της τάξης των 680,000 ευρώ το χρόνο.

Πρόσθεσε ότι η Γενική Συνέλευση του προσωπικού αποφάσισε να ακολουθήσει την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας αλλά, σύμφωνα με τον κ. Χατζηθωμά, η Διεύθυνση εφάρμοσε χθες βράδυ μονομερώς άλλη πρόταση με απολύσεις και αποκοπές μισθών.
Ο κ. Χατζηθωμάς είπε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την απεργία αφού παρά τις προσπάθειες που έγιναν η Διεύθυνση δεν τους δέχθηκε για να συζητήσουν το θέμα που προέκυψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου