Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Τσάκωσαν ύποπτο με 25 καπάκια της ΑΗΚ

Μάστιγα έχουν καταντήσει για τους κατοίκους της Λεμεσού οι επιδρομές επιτηδείων που κλέβουν αλουμινένιες πόρτες από τις εγκαταστάσεις σκυβάλων και υδρομετρητών κατοικιών,  μέχρι και καπάκια υπονόμων.



Επηρεαζόμενοι που διαμένουν στην οδό Κίμωνος, διαμαρτύρονται έντονα για τα επανηλειμμένα κρούσματα, αλλά και την αναποτελεσματικότητα της Αστυνομίας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. «Έχουμε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε κάποιο κτήριο της οδού Κίμωνος, δίνουμε το υλικό καταγραφής στην Αστυνομία, υποστηρίζουν οι επηρεαζόμενοι και διαμαρτυρόμενοι, όμως καμιά θετική εξέλιξη δεν προκύπτει για την υπόθεσή μας».

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, από πλευράς Αστυνομίας τους αναφέρεται ότι οι δράστες είναι άτομα που παράνομα διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές, και λόγω ελλείψεως των στοιχείων ταυτότητάς τους είναι δύσκολο να εντοπιστούν».
Σε επικοινωνία μας με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού κ. Γιάννη Σωτηριάδη για το θέμα, στις προαναφερόμενες δυσκολίες εντοπισμού των δραστών, πρόσθεσε κι αυτό της κάλυψης των επιτηδείων από το σκοτάδι, κατά την ώρα δράσης τους και της μεταφοράς των κλεμμένων υλικών με μικρά κλειστά φορτηγά 

Προ διμήνου, είχαν συλληφθεί δύο τουρκοκύπριοι και κατηγορήθηκαν για τις κλοπές αλουμινένιων υλικών από κατοικίες και δημόσιους χώρους, παρατηρεί ο κ. Σωτηριάδης, όμως οι ενασχολούμενοι μ’ αυτό το είδος των κλοπών αποδεικνύονται περισσότεροι.
Μόλις χθες εντοπίστηκαν στην κατοχή 40χρονου ελληνοκύπριου, σε κοινότητα της Λεμεσού, 25 μαντεμένια καπάκια της Αρχής Ηλεκτρισμού. Ο 40χρονος δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία, αρνούμενος ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη σε υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας, ενώ κλήθηκαν και λειτουργοί της ΑΗΚ για να υποδείξουν από ποιες εγκαταστάσεις της Αρχής έχουν αφαιρεθεί τα καπάκια.

Θύματα στο κύμα κλοπών αλουμινένιων υλικών από κατοικίες έχουν πέσει και πολλοί αστυνομικοί, μας αναφέρθηκε από την Αστυνομία, αν αυτό παρηγορεί τους παραπονούμενους κατοίκους της οδού Κίμωνος που χαρακτηριστικά δηλώνουν, πως «όπως εξελίσσεται η κατάσταση σε λίγο καιρό οι επιτήδειοι θα αρχίσουν να αφαιρούν και τις πόρτες των διαμερισμάτων».   



http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=144565

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου