Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Έπεσε η αυλαία της 52ης Γιορτής του Κρασιού την οποία επισκέφτηκαν 90 χιλιάδες άτομα

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι διοργανωτές της 52ης Γιορτής του Κρασιού στη Λεμεσό, για την επιτυχία της φιέστας, παρά τα προβλήματα που αναμενόταν να μεταφέρει στη διοργάνωση, η οικονομική κρίση.


Πιο αραιά τις πρώτες και πιο μαζικά τις υπόλοιπες νύχτες, συνέρρεαν οι επισκέπτες στον Δημόσιο Κήπο, για να συναθροιστεί ο συνολικός αριθμός τους στις 90 περίπου χιλιάδες και στις 11 νύχτες της Γιορτής.
Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά ο αριθμός των επισκεπτών ήταν μειωμένος σε ποσοστό 12%. Όπως μας ανέφερε ο πολιτιστικός λειτουργός του Δήμου Λεμεσού κ. Κλέωνας Αλεξάνδρου και τις 11 νύχτες της Γιορτής του Κρασιού, καταναλώθηκαν 50 χιλιάδες λίτρα χύμα κρασί.

Πέρα βέβαια της επιτόπιας «δοκιμής», οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να προμηθεύονται από τις οινοβιομηχανίες κι εμφιαλωμένο κρασί, με την παράδοση του εισιτηρίου εισόδου. Ιδιαίτερη προτίμηση και κοσμοσυρροή, όπως μας αποκαλύπτουν, είχαμε στις δύο μεγάλες συναυλίες που διοργανώθηκαν στα πλαίσια της Γιορτής με την Κατερίνα Κούκα και το συγκρότημα Γεωργαλλέτων. 

Ο Δήμαρχος Λεμεσού στην ψεσινή τελική βραδιά της Γιορτής, ανακοίνωσε την επόμενη του 2014, που θα γίνει και πάλι στον Δημόσιο Κήπο, από τις 28 του Αυγούστου μέχρι τις 8 του Σεπτέμβρη. Δόθηκε ταυτόχρονα η υπόσχεση πως από τον χρόνο η Γιορτή του Κρασιού θα αναβαθμιστεί, με διαφορετική διαρρύθμιση του χώρου  των περιπτέρων, την μεγαλύτερη, πιο οργανωμένη συμμετοχή των οινοποιείων, αλλά και την εισαγωγή εκδηλώσεων, που θα αποσκοπούν στην καλύτερη γνωριμία του κόσμου με το κυπριακό κρασί  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου