Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Αραβικής καταγωγής ο ιδιοκτήτης της Εταιρείας Φάντασμα, που εξαπάτησε εκατοντάδες άνεργους Κυπρίους

Αραβικής καταγωγής φαίνεται να είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας – μαϊμού που εξαπάτησε εκατοντάδες Κύπριους ανέργους.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος, ο οποίος γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα εξ ου και παρουσιάζεται ως ελλαδίτης με συγκεκριμένο όνομα, κατέχει δεκάδες πλαστά διαβατήρια και άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα,. 


 Πρόκειται για άτομο με πλούσιο παρελθόν αφού και σε άλλες χώρες έχει προβεί σε αδικήματα που αφορούν απάτες και πλαστογραφίες.
 Το εν λόγω πρόσωπο κατείχε στο παρελθόν διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και είχε απασχολήσει τις ελληνικές αρχές με θέματα πλαστογραφίας και πλαστοπροσωπίας. Μάλιστα σύμφωνα με μήνυμα που ήρθε από την Ιντερπόλ μετά την έναρξη των αστυνομικών ερευνών στη Κύπρο, στο εν λόγω διαμέρισμα εντοπίστηκαν τότε δεκάδες πλαστά διαβατήρια και άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα που εκτιμάται ότι κατείχε το εν λόγω πρόσωπο, αλλά και συνεργάτες του και οι οποίοι παραμένουν άφαντοι.
 Οι αρχές της δημοκρατίας έχουν ήδη εκδώσει εντάλματα σύλληψης του συγκεκριμένου προσώπου.  Πέραν του εντάλματος που έχει εκδοθεί από την αστυνομία Λάρνακας όπου λειτουργούσε η εταιρεία φάντασμα, εκκρεμεί από χθες βράδυ ένταλμα σύλληψη του αλλοδαπού και στη Λεμεσό καθώς η δράση του επεκτάθηκε στην πόλη όπου εξαπάτησε εκατοντάδες άνεργους.
Στη διάρκεια των χθεσινών ερευνών στο γραφείο της «Εταιρείας» που λειτουργούσε μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο σε πολυκατοικία στην οδό Θεσσαλονίκης στη Λεμεσό, μέλη  του ΤΑΕ παρέλαβαν 80 συνολικά φακέλους προσώπων που έπεσαν θύματα του απατεώνα. Παραλήφθηκαν επίσης άλλα τεκμήρια τα οποία ερευνούνται από την αστυνομία.
Σημαντικές θεωρούνται οι καταθέσεις των δύο υπαλλήλων του γραφείου της Λεμεσού, οι οποίες αναμένεται να δώσουν στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του γραφείου, του ιδιοκτήτη του αλλά και των συνεργατών του, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν είναι περισσότεροι από δύο.
Στο μεταξύ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και στη Λάρνακα, ενώ καθημερινά εξαπατημένοι πολίτες προβαίνουν σε καταγγελίες στην αστυνομία.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=7249&catid=9#sthash.nbg3tGHX.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου