Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η εκκλησία απαντά στο σάλο που ξέσπασε από την εκταφή οστών από μοναχές στο χωριό Λάσα


Απάντηση στο ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ, που μεταδόθηκε στις "Τομές στα Γεγονότα" σχετικά με την ισχυριζόμενη παράνομη εκταφή οστών από μοναχές στην Λάσα της Πάφου, έδωσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας.




Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η οποία δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα romfea.gr, ο Σεβασμιώτατος τονίζει ότι τόσο οι Μοναχές όσο και η Καθοδηγουμένη ενήργησαν νόμιμα και τήρησαν όλες τις εκκλησιαστικές διαδικασίες και παραδόσεις που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις αφού τους δόθηκε άδεια από πρώτου βαθμού συγγενή της θανούσας η οποία ήταν επίσης Μοναχή και είχε ως τελευταία επιθυμία να μεταφερθούν τα οστά της στη Μονή όπου ήταν εγγεγραμμένη.

Δόθηκε η έγκριση της εκταφής των οστών και από τον Επίσκοκο στον οποίο ανήκει η δικαιοδοσία του κοιμητηρίου.
Τα περί κατάστρωσης σχεδίου για την εκταφή των οστών δεν ισχύουν και πως αυτή η πρακτική εφαρμόζεται πάνω από 1500 χρόνια σε όλες τις Ορθόδοξες Χριστιανικές Μονές του κόσμου.
Για την ανακομιδή οστών, όπως γράφει η ανακοίνωση, όταν υπάρχει αίτημα από τους οικείους του και αυτό το αίτημα γίνεται αποδεκτό από τον Επίσκοπο τότε αυτό αποτελεί εκκλησιαστική υπόθεση εκτέλεσης θρησκευτικού δικαιώματος και δεν χρειάζεται δικαστικό διάταγμα.




1 σχόλιο:

  1. Καιρος ειναι τα κοκκαλα που εχουν ταφει, να μενουν ησυχα!! Η ψυχη ΔΕΝ ειν' εκει πλεον. Ο Χριστος οταν ενας νεαρος ειπε θα τον ακολουθησει 'μολις θαψει τον πατερα του', ο Χριστος ειπε 'Ασε τους πεθαμενους να θαψουν τους πεθαμενους'. Δλδ. ολ'αυτα ειναι κουραφεξαλα. Αν πραγματι θελετε ν'ακολουθησετε τον Χριστο, σταματατε να βαζετε τοση σημασια στ' αψυχα, κ'ασχοληθειτε με τα πνευματικα. Και μην μαζευετε χρυσα στις εκκλησιες οπου τα βρισκουν ετοιμα οι κλεφτες. Που ειναι η ταπεινοτητα?? Που μπορει να μπει ο Χριστος διχως να τ'αναποδογυρισει ολα παλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή