Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αστυνομικός έκανε βόλτες με όχημα που είχε κατασχεθεί

Αυτοκίνητο το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα και εκρατείτο στην παλιά Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, στο Στρόβολο, επιδιόρθωσε ένας αστυνομικός και το έκανε δικό του.



Το αυτοκίνητο βρέθηκε να κυκλοφορεί οδηγούμενο από αστυνομικό της Τροχαίας, ο οποίος καταγγέλθηκε και πρόσφατα πέρασε από πειθαρχική δίκη όπου του επιβλήθηκε η ποινή της μετάθεσης και αποκοπές ημερομισθίων ύψους €500 περίπου. Η περίπτωση αυτή έφερε στο φως το θέμα των μη καταγεγραμμένων οχημάτων που κρατούνται στις Αστυνομικές Διευθύνσεις για διάφορους λόγους και ζητείται η διενέργεια ελέγχου. Το όχημα ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα το 2011 και μεταφέρθηκε στην Αστυνομία μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση. 

Σε κάποιο στάδιο διαπιστώθηκε ότι το όχημα, που ανήκει σε αλλοδαπό, αντί να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του εχρησιμοποιείτο από τον εν λόγω αστυφύλακα. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Προτύπων (τους γνωστούς αδιάφθορους) και έγιναν έρευνες. Όπως διαπιστώθηκε, ο εν λόγω αστυφύλακας προέβη στην επιδιόρθωση του οχήματος και το χρησιμοποιούσε για τα ιδιωτικά του δρομολόγια, χωρίς φυσικά την άδεια του ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα να διερευνηθεί εναντίον του πειθαρχική υπόθεση. 

Στη συνέχεια το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του ύστερα από συμβιβασμό που έγινε με τον αστυνομικό, αφού είχε προχωρήσει στην επιδιόρθωσή του. Την περασμένη εβδομάδα η πειθαρχική επιτροπή που συστάθηκε για την εκδίκαση της υπόθεσης επέβαλε στον αστυφύλακα την ποινής της μετάθεσης καθώς και αποκοπές ημερομισθίων. 

Η επιτροπή στην απόφασή της, που διαβιβάστηκε προς τον αρχηγό Αστυνομίας, προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω και επεσήμανε το εξής κενό: οχήματα, που είτε αποτελούν τεκμήρια είτε μεταφέρονται στις Διευθύνσεις για σκοπούς περαιτέρω εξετάσεων μετά την εμπλοκή τους σε δυστύχημα, δεν καταγράφονται στα υπηρεσιακά βιβλία. Όπως και στην περίπτωση του αστυφύλακα της Τροχαίας, το όχημα που ανήκε σε αλλοδαπό δεν καταχωρήθηκε πουθενά, γι’ αυτό και ουδείς γνώριζε ότι μετακινήθηκε. Υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές περιπτώσεις οχημάτων που δεν είναι καταχωρημένα, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό πού καταλήγουν.

 http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/169360/astynomikos-ekane-voltes-me-ochima-pou-eiche-kataschethei#sthash.O8uEh2cP.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου