Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πάει για το ρεκόρ ο Κύπριος «Πλατινί»


Στην παρουσία πέντε βουλευτών, εκπροσώπου της ΚΟΠ, σύσσωμου του κοινοτικού συμβουλίου της Μοσφιλωτής και δεκάδων ποδοσφαιρανθρώπων απ' όλη την Κύπρο διεξήχθη το πρωί η εκδήλωση της επίσημης καταγραφής των 21.137 εκθεμάτων του Μουσείου Πλατινί στη Μοσφιλωτή, με σκοπό τη συμπερίληψή του στα Ρεκόρ Γκίνες.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, Πανίκκος Σταυριανός, Γιώργος Γεωργίου (ΑΚΕΛ), Γεώργιος Τάσου (ΔΗΣΥ) και Γεώργιος Προκοπίου (ΔΗΚΟ) αποτέλεσαν τους επίσημους μάρτυρες (όπως προνοούν οι κανόνες των Ρεκόρ Γκίνες) και μαζί με τον κοινοτάρχη Μοσφιλωτής Γεώργιο Παμπαρή και τον ιδιοκτήτη του Μουσείου Φίλιππο Σταύρου-Πλατινί έβαλαν την υπογραφή τους στη σχετική λίστα, πιστοποιώντας έτσι την ύπαρξη των χιλιάδων εκθεμάτων.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ετοιμάστηκε βίντεο του χώρου, το οποίο θα αποσταλεί στους ιθύνοντες των Ρεκόρ Γκίνες μαζί με όλα τα σχετικά έγραφα, για να κερδίσει το Μουσείο Πλατινί τον τίτλο στην κατηγορία «Μεγαλύτερη συλλογή από αθλητικά αναμνηστικά».

Το νυν ρεκόρ κατέχει από το Νοέμβριο του 2008 ο Πορτογάλος Φερνάντο Ντα Σίλβα, ο οποίος έχει συγκεντρώσει 1.625 αντικείμενα με θέμα την Μπενφίκα. Η διαδικασία επαφών του Μουσείου Πλατινί με τα Ρεκόρ Γκίνες ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου.
Οι πέντε βουλευτές απεύθυναν χαιρετισμό προς τον κόσμο που παρακολούθησε την τελετή και, αφού συγχάρηκαν τον Φίλιππο Σταύρου-Πλατινί για την αξιοθαύμαστη συλλογή του, μίλησαν για τη σημαντικότητα του μουσείου για τη Μοσφιλωτή, αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου