Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

H Coca Cola αποσύρει τα "ύποπτα" αναψυκτικά


Την άμεση απόσυρση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών 500 ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) αποφάσισε η εταιρεία Coca-Cola ύστερα από την απειλή για τοποθέτηση υδροχλωρικού οξέως στα εν λόγω αναψυκτικά.



Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας εστάλη στα γραφεία της ιστοσελίδας zougla.gr, αναψυκτικό των 500 ml σε λευκό φάκελο μαζί με ένα usb stick με προκήρυξη, όπου οι συντάκτες δήλωναν ότι σε 4 ημέρες θα διοχετεύσουν στην αγορά συνολικά περί τα 100 μπουκάλια αναψυκτικών νοθευμένα με υδροχλωρικό οξύ.

Σύμφωνα με τις χημικές αναλύσεις της αστυνομίας που έγιναν, το αναψυκτικό περιείχε όντως ποσότητα υδροχλωρικού οξέως, ενώ η υπόθεση ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική.

Αμέσως μετά την επιβεβαίωση της αστυνομίας η Coca Cola ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε προληπτική απομάκρυνση όλων των εν λόγω αναψυκτικών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών μας, προχωρούμε σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων)».


Επίσης ενημερώνει τους καταναλωτές ότι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία στο τηλεφωνικό της κέντρο στο νούμερο 80011-2222, χωρίς χρέωση, αλλά και πως «έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των καταναλωτών, διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με τις αρχές θα προχωρήσει σε όποια αναγκαία περαιτέρω ενέργεια, ενημερώνοντας άμεσα το καταναλωτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση, εφόσον απαιτηθεί».


nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου