Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν υπουργείο στο Κίεβο!

Οι φιλοευρωπαίοι ουκρανοί διαδηλωτές πέρασαν την Παρασκευή στην επίθεση, καταλαμβάνοντας ένα υπουργείο και υψώνοντας νέο οδόφραγμα στο κέντρο του Κιέβου, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους ηγέτες της αντιπολίτευσης και την κυβέρνηση.



Ακτιβιστές του κινήματος Spilna Sprava (Κοινή Υπόθεση) επέδραμαν τη νύκτα κατά του υπουργείου Γεωργίας που βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Χρετσάτικ, 100 μέτρα από την Πλατεία της Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν), επίκεντρο του κινήματος διαμαρτυρίας των τελευταίων μηνών.

Έπειτα από τις διαπραγματεύσεις το βράδυ ανάμεσα στον πρόεδρο Γιανουκόβιτς και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που ολοκληρώθηκαν με μικρές υποχωρήσεις, "έγινε σαφές ότι πρέπει να ετοιμαστούμε για την προαναγγελθείσα (από την ηγεσία της αντιπολίτευσης) επίθεση. Έχουμε ξεκινήσει. Οι ακτιβιστές της Spilna Sprava έρχονται να καταλάβουν το υπουργείο Γεωργίας", έγραψε τη νύκτα στο Facebook ο Αλεξάντρ Ντανιλιούκ, εκ των ηγετών της κινήματος διαμαρτυρίας.


Το κέντρο του Κιέβου έχει καταληφθεί από το τέλος του Νοεμβρίου από τους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διατηρήσει την Ουκρανία στη ρωσική σφαίρα επιρροής και είναι θέατρο συγκρούσεων, οι οποίες έχουν κλιμακωθεί από την Κυριακή.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου