Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Καβουρομακαρονάδα

Υλικά:
3-4 καβούρια
1 πακέτο μακαρόνια
4-5 ντομάτες  ώριμες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
8-10 λιαστές ντομάτες
Αλάτι – πιπέρι
Λίγο πιπέρι καγιέν
1 ποτηράκι ούζο.


Λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 6-7 ποτήρια νερό να βράσει. Όταν  βράσει ρίχνουμε μέσα τα καβούρια που έχουμε πλύνει και τα αφήνουμε  10 λεπτά να βράσουν. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα κόβουμε στην μέση.
Σουρώνουμε το νερό που έβρασαν τα καβούρια σε άλλη κατσαρόλα και βράζουμε σε αυτό τα μακαρόνια μας. Θα πρέπει  όταν έχουν βράσει τα μακαρόνια να έχει «σωθεί» σχεδόν όλο το νερό.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα καβούρια και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και αφαιρούμε τα καβούρια. Στο λάδι προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, τις λιαστές ντομάτες, το αλατοπίπερο, και  το καγιέν. Αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά.  Το ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα.
Αν τα καβούρια μας είναι πολύ μεγάλα, τα καθαρίζουμε και ρίχνουμε την ψίχα τους μέσα στα μακαρόνια κρατώντας τις δαγκάνες για την διακόσμηση. Αν είναι πιο μικρά και είναι δύσκολο να καθαριστούν τα σερβίρουμε βάζοντας τα δίπλα στα μακαρόνια.

Προσθέτουμε  στο πιάτο μας  λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου