Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ζυμαρικά φαρφάλε με μανιτάρια porcini

ΥΛΙΚΑ:
Για πέντε άτομα:

• 2 πακέτα αποξηραμένα μανιτάρια porcini
• 300 γρ. βούτυρο
• 1 μπουκαλάκι λάδι τρούφας
• 1 ½ κύβο βοδινού
• 4-5 κ.σ. παρμεζάνα
• 50 ml κρέμα γάλακτος
• Πιπέρι.


• 1 κ.σ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζετε σ’ ένα ποτήρι με λευκό κρασί τα μανιτάρια porcini  και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο να κάψει. Στραγγίζετε τα μανιτάρια από το κρασί, χωρίς να το πετάξετε. Σοτάρετε τα μανιτάρια για λίγο στο βούτυρο. Μέσα στο κατσαρολάκι ρίχνετε τον κύβο βοδινού, το πιπέρι, το λάδι τρούφας και το κρασί, που είχαν μουλιάσει τα μανιτάρια. Ανακατεύετε καλά και, όταν η σάλτσα πήξει, αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τη ζάχαρη. Σερβίρετε με ζυμαρικά φαρφάλε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου