Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Καυστικά σχόλια για τον Κάρολο... της Αραβίας

Καυστικά σχόλια παντός τύπου δέχεται ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας για την απόφασή του να συμμετέχει στον «χορό των σπαθιών» με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σ. Αραβίας κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη χώρα. Για «επώδυνα αμήχανο» θέαμα έκανε λόγο ο βρετανικός Independent.



«Ο καημένος ο Τσαρλς, όπου και αν ταξιδέψει τον βάζουν να χορέψει» αναφέρει αμερικανικό site, ενώ σε ανάλογο ύφος κινούνται πολλά δημοσιεύματα στο Ίντερνετ – και σε χειρότερο είναι τα σχόλια στα social media.

Γράφει ο Independent: «Δεν υπάρχει δημόσια εμφάνιση στην οποία ο πρίγκιπας Κάρολος δεν μοιάζει με περίεργη φιγούρα που φορά μία μάσκα με το πρόσωπό του, αλλά χθες έκανε μία ιδιαίτερα αμήχανη εμφάνιση, όταν ενέδωσε σε έναν χορό με σπαθί κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης περιοδείας του στη Σαουδική Αραβία».

Δεν ήταν μόνο το αμήχανο θέαμα που ενόχλησε τον Τύπο, αλλά και το θέμα των δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία που καυτηρίασαν οι οργανώσεις προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία.


«Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι έξω από τα παλάτια του Ριάντ και της Ντόχα, η κατάσταση με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απελπιστικά οδυνηρή», τονίζουν.


nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου