Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Φακές μουτζέντρα


Υλικά
1 φλιτζάνι φακές
4 φλιτζάνια νερό
1/4 φλιτζανιού ρύζι
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο κατά μήκος σε λωρίδες
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι.


Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φακές.
Τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με το νερό και τις βάζουμε στη φωτιά να ψηθούν, ξαφρίζοντας τις κατά διαστήματα.
Όταν σχεδόν ψηθούν προσθέτουμε το ρύζι καθαρισμένο και πλυμένο και τα αφήνουμε να ψηθούν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.
Παράλληλα, βάζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, το κοκκινίζουμε ελαφρά και το προσθέτουμε στις ψημένες φακές.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 5 λεπτά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου