Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Σήμερα η μεγάλη Καρναβαλίστικη παρέλαση στην Λεμεσό


Με τη καθιερωμένη μεγάλη Καρναβαλίστικη παρέλαση κατά μήκως της Λεωφόρου Μακαρίου στη 1 το μεσημέρι κορυφώνεται σήμερα το Λεμεσιανό Καρναβάλι.  Δεκάδες τα άρματα και οι ομάδες που θα παρελάσουν, χιλιάδες και οι επισκέπτες.  Πέραν των 800 τουρκοκυπρίων μεταβαίνουν με λεωφορεία στη Λεμεσό για να παρακολουθήσουν τη  καρναβαλίστικη παρέλαση.


Με την συμμετοχή 100 αρμάτων και πεζών ομάδων με χιλιάδες καρναβαλιστές,  η παρέλαση αναμένεται α είναι εντυπωσιακή.  Η εκκίνηση της παρέλασης είναι ο Κυκλοφοριακός Κόμβος Αγίου Νικολάου και κατάληξη τα φώτα τροχαίας Συμιλλίδη.
Η έναρξη της παρέλασης θα γίνει στη 1.00μ.μ από τους Κανταδόρους, τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, την ομάδα κρουστών Batucinio, τις  Μαζορέττων Λεμεσού, και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Λεμεσιανού καρναβαλού ο Βασιλιάς «Μνημόνιος ο Μέγας» και τη συνοδεία του θα προπορευτούν της παρέλασης ενώ θα ακολουθήσουν τα άρματα και οι ομάδες πεζών στους ρυθμούς της ενιαίας μουσικής.

Η συγκέντρωση των αρμάτων θα αρχίσει από τις 8.30π.μ. κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, από τα φώτα τροχαίας Εναερίου μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου. Η παρέλαση θα ακολουθήσει τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ μέχρι τη διασταύρωση των φώτων τροχαίας Συμιλλίδη.

Όλα τα άρματα, ομάδες και ζεύγη, που θα παρελάσουν θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.
Κατά τη διάρκεια της καρναβαλίστικης παρέλασης ο Δήμος Λεμεσού θα τιμήσει παλιούς καρναβαλιστές για την πολύτιμη προσφορά τους στο Λεμεσιανό καρναβάλι.
Τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες πολίτες που άρχισαν ήδη να ταξιδεύουν προς τη Λεμεσό, από όλα τα μέρη της Κύπρου, ακόμη και τα κατεχόμενα.  Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για την ομαλή διεξαγωτή της καρναβαλίστικής παρέλασης.

Τη φετινή καρναβαλίστικη παρέλαση θα παρακολουθήσει και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καρναβαλικών Πόλεων, Henry Van der Kroon, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις διευθετήσεις του 34ου Ετήσιου Συνεδρίου Ευρωπαϊκών Καρναβαλικών Πόλεων, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Λεμεσό, από τις 10 μέχρι τις 18 Μαΐου.

Στις 20:30 θα παρελάσουν οι μαζορέττες Λεμεσού και η ομάδα κρουστών Batucinio, από τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγ. Νικολάου προς το χώρο στάθμευσης Εναερίου, όπου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί ο τελευταίος υπαίθριος καρναβαλίστικος χορός, που θα περιλαμβάνει πυροτεχνήματα, χορό, μουσική και διαγωνισμό πελλόμασκας και έξυπνης μάσκας, με βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.




 http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=10998&catid=9#sthash.ypOOMHtj.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου