Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ο Rybolovlev κέρδισε δίκη εναντίον της πρώην γυναίκας του

Ο γνωστός Ρώσος δισεκατομμυριούχος Dmitry Rybolovlev κέρδισε τη δίκη εναντίον της εν διαστάσει συζύγου του  Yelena Rybolovleva σε σχέση με ένα ακίνητο που βρίσκεται στη Χαβάη. Την είδηση δημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RAPSI, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα.




Η πηγή δήλωσε ότι το Πρωτόδικο Δικαστήριο της πολιτείας της Χαβάης έλαβε οριστική απόφαση στις 11 Φεβρουαρίου υπέρ του Rybolovlev και άλλων κατηγορούμενων.

Το δικαστήριο απέρριψε την καταγγελία που κατέθεσε στη Χαβάη η Rybolovleva. Τον Αύγουστο, το Courthouse News ανέφερε ότι η Rybolovleva είχε μηνύσει τον Rybolovlev σε δικαστήριο στη Χαβάη,  ισχυριζόμενη ότι αυτός είχε χρησιμοποιήσει μια "εικονική" εταιρία για να αγοράσει ένα ακίνητο στο Kauai αξίας $20.000.000, κατά παράβαση της δικαστικής εντολής παγοποίησης που εκδόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Courthouse News, η παραπονούμενη είχε δηλώσει: «Βάσει πληροφοριών και πεποίθησης, μεταξύ Ιουνίου 2010 και Απριλίου 2011, ο κατηγορούμενος Rybolovlev, κατά παράβαση της Ελβετικής δικαστικής απόφασης, ρευστοποίησε την επένδυση του στην JSC Uralkali και την Silvinit αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, και χρησιμοποίησε τα έσοδα, εν μέρει, για την απόκτηση του ακινήτου».

Ο Sergey Chernitsyn, εκπρόσωπος του Rybolovlev, δήλωσε αργότερα στo Courthouse News ότι οι δομές που αμφισβητούνται από την Rybolovleva είχαν δημιουργηθεί πριν από την έναρξη της διαδικασίας του διαζυγίου, και πρόσθεσε ότι η Ελβετική απόφαση για πάγωμα ήταν δεσμευτική μόνο εντός της δικαιοδοσίας των ελβετικών δικαστηρίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Chernitsyn δήλωσε: «Όλες οι συναλλαγές που αμφισβητεί η σύζυγος έλαβαν χώρα εκτός της Ελβετίας και δεν επηρεάζονται από την ελβετική δικαστική απόφαση. Η σύζυγος απέτυχε να επιβάλει την Ελβετική απόφαση ή να λάβει μια ανεξάρτητη διαταγή παγοποίησης συναλλαγών στις σχετικές δικαιοδοσίες.»

Η Rybolovleva έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς αυτή τη βδομάδα, όταν συνελήφθη και ανακρίθηκε σε σχέση με την υποτιθέμενη κλοπή ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού που πιστεύεται ότι αξίζει $25,000,000.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου