Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Διαμαρτυρία Οικολόγων με αφορμή την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στην Πέτρα του Ρωμιού


Θέμα προστασίας του αρχαιολογικού χώρου που θεωρείται από τις ομορφότερες ακτογραμμές της Κύπρου, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία η Αφροδίτη αναδύθηκε από τα κύματα, θέτει ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.







Ο κ. Περδίκης, με αφορμή τη χθεσινή προσέγγιση στο μέρος του κρουαζερόπλοιου Europa και την απόβαση των επιβατών με μικρότερα σκάφη στην περιοχή "Πέτρα του Ρωμιού", απέστειλε υπομνήματα επί του θέματος προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Συγκοινωνιών και Έργων και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, όπως και στον Έπαρχο Πάφου.
Στο υπόμνημα επισημαίνεται ότι αν και η όλη επιχείρηση της απόβασης των τουριστών έγινε, σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, υπό την επιτήρηση της Λιμενικής Αστυνομίας, εντούτοις οι επιπτώσεις στο ευαίσθητο περιβάλλον της Πέτρας του Ρωμιού θα πρέπει να εξετασθούν.

«Διερωτώμαι εάν αυτή η πρακτική επεκταθεί και επαναληφθεί, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον της περιοχής», αναφέρει ο κ. Περδίκης.
«Επίσης προκύπτουν πιθανόν θέματα ασφάλειας, θέματα υποβάθμισης των άλλων σημείων εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, θέματα που αφορούν την εμπορική αξιοποίηση αυτού του τύπου των επιχειρήσεων και άλλα», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου