Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τον ισχυρό σεισμό στην Λήμνο. Δηλώσεις στον ΦΙΛΟΞΕΝΟ


Ο ισχυρός σεισμός μεγέθος 6,5 ρίχτερ χόρεψε στην κυριολεξία την Λήμνο αλλά και γενικά την Β. Ελλάδα. 


Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ επικοινώνησε με τον Αργύρη Κυλίμο κάτοικο Αλεξανδρούπολης ο οποίος μας ανέφερε ότι, ο σεισμός είχε διάρκεια και ήταν μεγάλης ισχύος. Έμοιαζε, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, με τον δυνατό σεισμό που σημειώθηκε πριν από περίπου 15 χρόνια στην Αθήνα.
Η 51χρονη Αγγλιδα που τραυματίστηκε ελαφρά, μετα την παροχή πρώτων βοήθειων αναχώρησε με πτήση τσάρτερ για την πατρίδα της. 



Η κατάσταση στο νησί ειναι γενικά ήρεμη, δίχως να παρατηρείται πανικός μεταξύ των κατοίκων.




Εχουν αναφερθεί τρεις καταρρεύσεις σπιτιών στα χωριά Ρεπανιδι, Κοντιάς και Κάσφακας, με τις οικογένειες όπου κατοικούσαν εκεί να φιλοξενούνται για τις επόμενες ημέρες σε ξενοδοχείο, με έξοδα του Δήμου, ή συγγενικά τους πρόσωπα.



Σε παλιο σινεμά στη Μύρινα, εκτός λειτουργίας τσιμεντένιο στεγαστρο έπεσε πανω σε σταθμευμένο ΙΧ. Επίσης υλικές ζημιές από κατάρρευση σωβαδων σε δυο μηχανάκια. 

Ρωγμές και στον Ιερό ναό Αγίου Σωτήρος, στην περιοχη Ακαριωνες Λήμνου.




Ηδη τεχνικά κλιμάκια του Δήμου εχουν ξεκινήσει τους ελέγχους στα κτήρια και το απόγευμα θα ενισχυθούν με 10 ακόμα μηχανικούς, οι οποίοι μεταβαίνουν στο νησί του Βορείου Αιγαίου από την Αθήνα.




Γενικότερα η ζωή στο νησί δείχνει να επανέρχεται σε καθημερινούς ρυθμούς, με τις τοπικες αρχές, την αστυνομια, πυροσβεστικη και το ΕΚΑΒ να παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή.




Η εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες,  θα διεξαχθεί κανονικά άυριο στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου