Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ποτά "μπόμπες" στην Κυπριακή αγορά


Ποτά βόμβες γέμισαν την άγορα επιτήδιοι, οι οποίοι αναζητούνται από τις αρμόδιες αρχές. Νέα υπόθεση που αφορά κατοχή προς πώληση ή και παρασκευή προς πώληση αλκοολούχων ποτών με Α/Α 1 & 2, τα οποία πιθανόν να είναι μη αυθεντικά και να παρασκευάστηκαν / συσκευάστηκαν σε μη εγκεκριμένα υποστατικά, σε σχέση με τα κανονικά, διερευνούν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με το Τελωνείο.


Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας προς πληροφόρηση τόσο του καταναλωτικού κοινού όσο και των εμπορευομένων, ερευνώνται ποτά, όπως είδος βότκας.
Οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο. Δείγματα έχουν ήδη αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους και αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Με την ευκαιρία αυτή και εν όψει του γεγονότος ότι είναι η τέταρτη παρόμοια υπόθεση που εντοπίζεται, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες τονίζουν στους Υπεύθυνους Επιχειρήσεων Τροφίμων ότι είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα η παρασκευή ή και συσκευασία αλκοολούχων ποτών χωρίς την εκ των προτέρων εξασφάλιση, μεταξύ άλλων, σχετικής καταχώρησης του υποστατικού.

Επιπλέον, επιθυμούν να ενημερώσουν τις επιχειρήσεις τροφίμων που προμηθεύονται τρόφιμα συμπεριλαμβανομένου και αλκοολούχων ποτών για σκοπούς προώθησης τους στους καταναλωτές, ότι η προμήθεια τέτοιων τροφίμων από μη εγκεκριμένους προμηθευτές, αποτελεί σοβαρή παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας και ότι η χρήση τέτοιων τροφίμων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσιας Υγεία.
Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι σε περίπτωση που εντοπιστούν στην κατοχή του οποιουδήποτε τρόφιμα, τα οποία παρασκευάστηκαν σε μη εγκεκριμένα υποστατικά, θα κατάσχονται και καταστρέφονται και η υπόθεση θα οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου.




http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=11982&catid=9#sthash.V6iVdPrl.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου