Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Θέματα που αφορούν την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Πάφου και Βουλγαρικών πόλεων συζήτησα σήμερα με το νέο πρέσβη της Βουλγαρίας στην Κύπρο Hristo Georgiev, o οποίος με επισκέφθηκε το πρωί στο Γραφείο μου.



Ιδιαίτερα συζητήσαμε το ενδεχόμενο έναρξης πτήσεων μεταξύ Πάφου και Σόφιας, δεδομένου ότι στην πόλη μας κατοικεί μόνιμα σημαντικός αριθμός Βουλγάρων υπηκόων, ενώ ανταλλάξαμε απόψεις και για την αναβάθμιση των συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ενημέρωσα τον κ. Πρέσβη για το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος μας με τον Δήμο της Σόφιας από το 2008, καθώς και για την συνεργασία που είχε η εταιρεία Pafos Aphrodite Festival με την Εθνική Όπερα της Σόφιας το 2009. 



Εξέφρασα επίσης στον κ. Πρέσβη την μεγάλη ικανοποίησή μου για τον ενεργό συμμετοχή των Βουλγάρων μονίμων κατοίκων Πάφου στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας και ιδιαίτερα για την ένθερμη υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου