Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ παρουσιάζει την fashion blogger Μαρία Χρίστια Γαλατοπούλου από την Πάφο


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΦΙΛΟΞΕΝΟ η fashion blogger Μαρία Χρίστια Γαλατοπούλου από την Πάφο, 

μας εξήγησε τον όρο fashion blogging  και με τι ακριβώς ασχολείται, αναφέρθηκε στο δικό της blog και τι προβάλει σε αυτό, στην μόδα με την οποία ασχολείται συστηματικά και με πάσα σοβαρότητα, αφού παρακολουθεί τις τάσεις στην Κύπρο και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, στα σχόλια που λαμβάνει από φίλους, συγγενείς αλλά και άλλες fashion bloggers.

Καθηγήτρια Αγγλικών στο επάγγελμα αλλά η αγάπη της για την μόδα την οδήγησε να φτιάξει το δικό της blog και να προβάλει μέσα από αυτό την μόδα που λατρεύει.

1. Μαρία Χρίστια, πως και αποφάσισες να γίνεις fashion blogger;
Η απόφαση να αποχτήσω το δικό μου site στο internet και να γίνω fashion bloggerήταν εντελώς τυχαία εφόσον ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα είχα τον χρόνο και την άνεση για να ανταπεξέλθω σωστά σε κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά το τόλμησα μετά από παρότρυνση συγγενικών και φιλικών μου προσώπων που έβλεπαν αυτό το ιδιαίτερο ταλέντο και τον θαυμασμό που είχα για τον κόσμο της μόδας. Επίσης πάντοτε ενημερωνόμουν και ενημερώνομαι από διάφορα sitesμόδας αλλά και ακολουθώ τις αγαπημένες μου fashion bloggers παίρνοντας έμπνευση για το πώς θα συνδυάσω τα δικά μου καθημερινά outfits.



2. Για να καταλάβει και ο κόσμος καλύτερα, τι είναι η fashion blogger και σε ποια ηλεκτρονική διεύθυνση μπορούμε να βλέπουμε τα ρούχα που προβάλλεις;
Υπάρχουν διάφορα είδη blogs, όπου ο κόσμος μπορεί να μπαίνει και να ενημερώνεται ανάλογα με το θέμα που τον απασχολεί. Fashion bloggers είναι τα άτομα που διατηρούν το δικό τους site στο διαδίχτυο και αναρτούν οτιδήποτε σχετίζεται με τις τελευταίες τάσεις της μόδας από φωτογραφικό υλικό από fashionshows, στα οποία έχουν παρευρεθεί ή απλά λατρέψει μέχρι και δικές τους φωτογραφίες δείχνοντας στους αναγνώστες τους το καθημερινό τους ντύσιμο προβάλλοντας τις τελευταίες τάσεις του λεγόμενου ‘street style’ ή αλλιώς ‘μόδα στο δρόμο’. Επίσης στο τέλος κάθε ανάρτησης γράφονται οι λεπτομέρειες του lookτους και από πού μπορούν οι αναγνώστες-αγοραστές να προμηθευτούν τα ανάλογα κομμάτια.
Το site μου ονομάζεται ‘Diamonds on the sky’ και μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ: http://www.thebestfashionblog1.blogspot.com/



3. Πως διαλέγεις τα ρούχα με τα οποία θα φωτογραφηθείς και στην συνέχεια θα τα αναρτήσεις στο blog σου; Με ποιο κριτήριο;
Το καθημερινό μου ντύσιμο δεν το επιλέγω σκεπτόμενη ότι με αυτό θα φωτογραφηθώ και θα πρέπει αργότερα να το αναρτήσω στο blog μου. Κάθε φορά που πρέπει να ετοιμαστώ για να πάω κάπου αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι το πού θα πάω και σε ποια κλίμακα θα πρέπει να κινηθώ για να είμαι κατάλληλα ντυμένη για αυτό τον χώρο. Σε γενικές γραμμές όμως το ντύσιμο μου γίνεται πάντοτε διαλέγοντας ένα ‘statement fashion-piece’ και πάνω του χτίζω το υπόλοιπο μουoutfitEπίσης η ψυχολογία και η καθημερινή διάθεση παίζουν σημαντικό ρόλο στο καθημερινό μου ντύσιμο.



 4. Τι κριτικές έχεις λάβει μέχρι τώρα από τον από τον κόσμο, από τους φίλους σου αλλά και άλλες συναδέλφους σου σε Κύπρο και εξωτερικό;
Παρόλο που διατηρώ εδώ και ένα χρόνο περίπου το δικό μου site και είμαι πολύ νέα στον κόσμο της μόδας μπορώ να πω ότι λαμβάνω αρκετά θετικά σχόλια από γνωστούς και φίλους. Όταν κάτι δεν τους αρέσει βέβαια δεν θα παραλείψουν να μου το πουν εφόσον μέσα από τα αρνητικά σχόλια διορθώνεσαι και εξελίσσεσαι ως άνθρωπος αλλά και ως επαγγελματίας. Επίσης δέχομαι πολύ θετικά σχόλια και από ανθρώπους  από διάφορα μέρη του κόσμου που δεν με γνωρίζουν προσωπικά και επισκέπτονται το site μου και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό.

5. Συνεργάζεσαι με κάποια εταιρεία ρούχων ή σου έγινε κάποια πρόταση;
Όχι προς το παρόν δεν συνεργάζομαι με κάποια εταιρεία ρούχων ούτε μου έχει γίνει κάποια πρόταση ίσως γιατί δεν το επιδίωξα αρκετά λόγω του περιορισμένου μου χρόνου. Επίσης δεν προβάλλω αρκετά το blog μου και γι’ αυτό δεν με γνωρίζουν και πολλοί με την καινούργια μου ιδιότητα. Άλλωστε, υπάρχουν δύο ειδών fashionbloggers: αυτές που προβάλλουν ρούχα από συγκεκριμένα brands ή friendly budgetbrands από τα οποία και πληρώνονται και αυτές που διατηρούν απλά μία πιο ‘προσωπική’ θα έλεγα σελίδα κάνοντας το ως hobby και γιατί είναι κάτι που τους ευχαριστεί χωρίς να ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό κρατώντας χαμηλότερους τόνους. Εγώ, λοιπόν ανήκω προς το παρόν στην δεύτερη κατηγορία.


 6. Σκοπεύεις να γίνεις περισσότερο επαγγελματίας fashion blogger;
Αυτό είναι μια ερώτηση που κάνω και στον εαυτό μου δεν ξέρω πραγματικά αν προτιμώ αυτούς τους χαμηλούς τόνους που έχω διατηρήσει μέχρι τώρα ή αν θέλω να εξελιχθώ περισσότερο ως fashion blogger στο μέλλον σίγουρα όμως από την στιγμή που έχω επιλέξει να δημιουργήσω το δικό μου fashion blog θα το επιδιώξω να εξελιχθώ καλύτερα σε αυτό και να βελτιώσω την ποιότητα τόσο της σελίδας μου όσο και των φωτογραφιών μου για να ευχαριστήσω όσο περισσότερο μπορώ τους αναγνώστες μου. Και ίσως στο μέλλον, ποιος ξέρει να γίνω και επαγγελματίαςfashion blogger που θα βιοπορίζεται επίσης και από αυτό.

7. Ποιο είναι το επάγγελμά σου και που έχεις κάνει σπουδές;
Όπως ήδη έχω πει πιο πάνω δεν είναι η κύρια μου απασχόληση το fashion bloggingεφόσον έχω σπουδάσει κάτι εντελώς διαφορετικό από τον χώρο της μόδας. Είμαι καθηγήτρια Αγγλικών και έχω κάνει πτυχιακές σπουδές στο Lancaster Universityκαι μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Leeds στην Αγγλία.


8. Οι μαθητές σου σίγουρα γνωρίζουν ότι είσαι και fashion blogger. Πως σε αντιμετωπίζουν;
Για να είμαι ειλικρινής οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν και ευτυχώς γιατί θα άρχιζαν σίγουρα να με ρωτάνε διάφορες ‘περίεργες’ ερωτήσεις.  Μερικοί όμως που ασχολούνται πολύ με το διαδίκτυο (συνήθως οι μεγαλύτερες ηλικίες) και τύχει να πέσει στην αντίληψη τους αρκούνται να μου πουν μόνο: ‘Κύρια σε είδαμε κάπου να διαφημίζεις ρούχα και ήσουν πολύ όμορφη’ με την αθωότητα που τους διακρίνει.

9. Συνεργάζεσαι με κάποιες άλλες fashion blogger σε Κύπρο και εξωτερικό; Ανταλλάσσετε απόψεις;
Όχι, όπως έχω προαναφέρει δεν είμαι γνωστή ως fashion blogger στο ευρέως κοινό ούτε εμφανίζομαι σε διάφορα κοσμικά events για να μπορέσω να έρθω σε επαφή με άλλες fashion bloggers απλά τυχαίνει να ακολουθώ και να με ακολουθούν fashionbloggers στα διάφορα social media.


10. Σκοπεύεις να ασχοληθείς με το μόντελινγκ σε κάποια στιγμή - πασαρέλα, φωτογραφήσεις;
Όχι σίγουρα όχι. Όταν ξεκίνησα το site μου το μόνο που μ’ ενδιέφερε ήταν μέσα από αυτό να βοηθήσω κάποιες γνωστές μου που μου ζητούσαν την βοήθεια μου για το πώς να συνδυάσουν τα ρούχα τους να πάρουν ιδέες και να εμπνευστούν από τα διάφορα looks που θα αναρτούσα και ελπίζω να τα κατάφερα.


11. Η οικογένεια σου σε στηρίζει ως fashion blogger;

Η οικογένεια μου είναι θετικός παράγοντας στο ότι και να κάνω και όποια απόφαση και να πάρω στην ζωή μου. Κατ ’αρχήν  οι γονείς μου ήταν αυτοί που με παρότρυναν να δημιουργήσω αυτό το site βλέποντας με να κοιτάζω μαγεμένη τα διάφορα fashion blogs από δημοφιλείς fashion bloggers ενώ εγώ δεν πίστευα πως θα μπορούσα αρχικά να ανταπεξέλθω και να βγάλω προς τα έξω ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα μιας και είμαι και αρκετά τελειομανής και με ότι καταπιάνομαι θέλω και να το τελειοποιώ. Με την  ευκαιρία που μου δίνεται θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μου ανθρώπους που με αγαπούν και στηρίζουν την κάθε μου απόφαση δείχνοντας πόσο πολύ πιστεύουν στις δυνάμεις μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου