Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Παραδέχτηκαν ενοχή Λευκαρίτης και Νικολάου για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων


Ένοχοι σε όλες τις σοβαρές κατηγορίες δήλωσαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, οι Νίκος Νικολάου από την Ορόκλινη και Κωνσταντίνος Λευκαρίτης επιχειρηματίας από τη Λάρνακα.





Παραδοχή σε 6 κατηγορίες ο Νίκος Νικολάου και 4 ο Άκης Λευκαρίτης δήλωσαν πριν από λίγο στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας.

Στις κατηγορίες περιλαμβάνονται η σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, η κατοχή και διαφθορά ανηλίκων και για τον Νικολάου η κατοχή και προμήθεια κοκαΐνης.

Η πρώτη κατηγορία προβλέπει κάθειρξη μέχρι 20 χρόνια, η δεύτερη τριετή φυλάκιση και η κατοχή και προμήθεια κοκαΐνης μέχρι ισόβια.

Στις 11 Ιουνίου στις 8:30 το πρωί οι δύο κατηγορούμενοι, που θα παραμείνουν υπό κράτηση, θα παρουσιαστούν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας για έκθεση γεγονότων.

Την ημέρα αυτή δεν αποκλείεται να οριστεί ημερομηνία για επιβολή ποινής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Δημοκρατίας, Ανδρέα Αριστείδη, έχει αποσυρθεί η κατηγορία του βιασμού εναντίον του Νικολάου.

Μετά το πέρας της διαδικασία, ο κ. Αριστείδης προέβη σε δήλωση στα ΜΜΕ και ανέφερε ότι :

«Οι δύο κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν τις σοβαρότερες από απόψεως επ’απειλούμενης ποινής, κατηγορίες, οι οποίες καλύπτουν το σύνολο της έκνομης συμπεριφοράς τους, ως διαμορφώθηκε από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Απρίλιο του 2014. Πρόκειται για το αδίκημα της σεξουαλικής εκμετάλλευση παιδιών που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι 20 έτη. Ως εκ τούτου και ενόψει των παραδοχών, διακόπηκαν κάποιες μικρότερης βαρύτητας κατηγορίες, τα γεγονότα των οποίων καλύπτονται ρε0παρκώς από τις κατηγορίες στις οποίες δηλώθηκε παραδοχή. Είναι δεδομένο ότι οι ποινές που θα επιβάλλονταν στις αποσυρθείσες κατηγορίες, συνολικά εκτιμώμενες, θα συνέτρεχαν και ουσιαστικά θα απορροφούνταν από τις υψηλότερες ποινές που προνοεί ο νόμος για το αδίκημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Η πολιτεία πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος χειρισμός της υπόθεσης είναι ο πλέον ενδεδειγμένος, αφενός γιατί όλες οι αξιόποινες πράξεις των κατηγορούμενων θα τύχουν της ανάλογης και δέουσας τιμωρίας και αφετέρου γιατί τα θύματα, τα οποία τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση, δεν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη ψυχοφθόρα διαδικασία της αντεξέτασης και δεν θα βιώσουν εκ νέου τα γεγονότα που πραγματικά τα συνέτριψαν.»

Μετά τις σημαντικές σημερινές εξελίξεις οι δύο κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία επιβολής ποινής. Το διάστημα της κράτησής τους, που σήμερα έφθασε τις 35 μέρες πολύ πιθανόν να αφαιρεθεί από την ποινή που θα τους επιβληθεί.

Στο δικαστήριο βρίσκονταν αρκετοί συγγενείς των κατηγορουμένων.



http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/202900/paradechtikan-enochi-oi-dyo-gia-ekmetallefsi-anilikon#sthash.iy246clS.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου