Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Κύπρος. Μέχρι και ισόβια στους παιδόφιλους

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης θα αντιμετωπίζουν οι παιδόφιλοι, όταν τα θύματά τους είναι ηλικίας κάτω των 13 ετών.
 

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι αυτούσια η πρόταση μας για την Αρχή Εποπτείας έχει υιοθετηθεί.  Μόνο που τώρα ζητούμε όπως η Αρχή Εποπτείας ισχύσει και αναδρομικά και νομικά μπορεί να γίνει αυτό, ούτως ώστε αυτοί που αποφυλακίζονται αρχές Ιουνίου και για τους οποίους ζητούσαμε εσπευσμένη ψήφιση του νομοσχεδίου να ενταχθούν στην Επιτροπή στην Αρχή Εποπτείας», δήλωσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.  Ποινή θα επιβάλλεται και σε περιπτώσεις συγκάλυψης.

Αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε το νομοσχέδιο για την παιδοφιλία να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το συντομότερο δηλώνει η επιτροπή νομικών.
 
«Έχουμε θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση της συζήτησης πριν από τις 12 Ιουνίου και για το λόγο αυτό οι συνεδρίες θα είναι καθημερινές», αν για οποιοδήποτε λόγο χρειάζεται και περισσότερος χρόνος θα συνεδριάζουν ακόμα και δύο και τρεις φορές την ημέρα, ώστε η Επιτροπή Νομικών να είναι έτοιμη στις 12 του μήνα να παρουσιάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς ψήφιση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Σωτήρης Σαμψών.

Την ίδια ώρα, σε αχρησία βρίσκεται σύμφωνα με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου το σύστημα παρακολούθησης με βραχιόλια. Η βουλευτής, τόνισε ότι είναι αναγκαία η διερεύνηση της όλης υπόθεσης.


http://www.sigmalive.com/news/local/131929#sthash.XD3aXz99.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου