Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Κεραυνούς έριξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου


Διοικητικά πρόστιμα που αθροιζόμενα πλησιάζουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου και στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και εκτελεστικούς αξιωματούχους των δύο τραπεζών αναφορικά με τις επενδύσεις τους σε ελληνικά ομόλογα. Βαριές καμπάνες και για τραπεζίτες. 



Τα μεγαλύτερα σε Βγενόπουλο και Μπουλούτα.


Υπενθυμίζεται το κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους στοίχισε στις κυπριακές τράπεζες 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Για «έκδηλα εσφαλμένη» απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την επιβολή διοικητικών προστίμων και επίπληξης κάνουν λόγο οι νομικοί σύμβουλοί πρώην Διοικητικών Συμβούλων της Τράπεζας Κύπρου, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση των πελατών τους να προσφύγουν στα δικαστήρια.
Κατηγορούν παράλληλα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τους πελάτες τους ως εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης για να εξασφαλίσει την εύνοια της κοινής γνώμης.
Αναφέρουν επίσης ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αυτοαναιρείται αφού τα ενημερωτικά δελτία με της δήθεν επιλήψιμες παραλείψεις είχαν εγκριθεί από την Επιτροπή χωρίς ενστάσεις τον ουσιώδη χρόνο.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους συνολικά 8 εκατομμυρίων ευρώ.
 Το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στον τότε μη εκτελεστικό πρόεδρο της Λαϊκής και τον Διευθύνοντα σύμβουλο Αντρέα Βγενόπουλο και Αντρέα Μπουλούτα οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν από 705 χιλιάδες ευρώ.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=12420&catid=8#sthash.aeqwwg0Z.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου