Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Εγκρίθηκε στην Κύπρο παραχώρηση γης σε άνεργους


Το υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος “έχει επεξεργαστεί Τροποποιητικούς Κανονισμούς για τη διάθεση της δασικής γης και άλλης σε ανέργους και έχει ήδη εξασφαλίσει την αναγκαία έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου ενώ οι Κανονισμοί ευρίσκονται ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για ψήφιση”.



Αυτό αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα καθημερινής εφημερίδας σχετικά με τη διάθεση κρατικής δασικής και άλλης γης σε άνεργους.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζει, “οι Υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας έχουν καταρτίσει Σχέδιο για την υλοποίηση της εν λόγω απόφασης της Κυβέρνησης και αμέσως μόλις ψηφιστούν οι Κανονισμοί, το θα εξαγγείλει το Σχέδιο και θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις.
Παράλληλα, το υπουργείο Γεωργίας στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την εξαγγελία της πρόθεσης της Κυβέρνησης για διάθεση γης σε ανέργους, “έχει προβεί στην ενοικίαση σημαντικής έκτασης δασικής γης σε ανέργους και άλλους υποαπασχολούμενους γεωργούς, κυρίως της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

newzup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου