Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Διώχνει από την Κύπρο το παιδί του επειδή πήγε στην πορεία περηφάνειας και είναι gαy!!!


Όσο «τραβηγμένο» κι αν ακούγεται, αυτό είναι ένα πραγματικό, θλιβερό συμβάν, το οποίο έγινε πριν λίγες μέρες στην Κύπρο του 2014..!
Προφανώς αιτίες θα υπήρξαν πολλές, ωστόσο η αφορμή για το «ξέσπασμα» του στοργικού πατέρα ήταν το πρόσφατο, πολυσυζητημένο Cyprus Pride.


Όπως μας αποκαλύπτει, νεαρός αναγνώστης μας, το περασμένο Σάββατο πήγε μαζί με τους κουμπάρους του και τα δύο παιδιά του ζευγαριού, στην πορεία περηφάνιας, για να διαμαρτυρηθεί, όπως μας αναφέρει, ενάντια στις διακρίσεις, στο ρατσισμό, στην περιθωριοποίηση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ανήρτησε μάλιστα στο facebook φωτογραφίες από την εκδήλωση, εκφράζοντας την ευχαρίστησή του για την αθρόα προσέλευση τόσο από ομοφυλόφιλα, όσο και από ετεροφυλόφιλα άτομα, που με την παρουσία τους έδωσαν ένα δυνατό χαστούκι στην προκατάληψη και τα αναχρονιστικά «πρέπει» της κυπριακής κοινωνίας. Πηγαίνοντας το βράδυ στο σπίτι, ήρθε αντιμέτωπος με τον αδερφό του, οποίος τον ρώτησε με άγριο ύφος. «Είσαι gay, είσαι γυναίκα;».

Ατάραχος και γεμάτος αυτοπεποίθηση, όπως περιγράφει ο αναγνώστης μας, απάντησε ένα περήφανο Ναι! Έξαλλος τότε ο αδερφός του, άρχισε να φωνάζει «Να φύγεις να πας στο Άμστερνταμ, εγώ δεν θέλω τέτοιο αδερφό».

Στη «σκηνή του εγκλήματος» ακολούθως εμφανίστηκε ο πατέρας του νεαρού, ο οποίος κατακλυσμένος από μένος και μίσος για το ίδιο το παιδί του, φώναζε χωρίς ίχνος πατρικής αγάπης «Να εξαφανιστείς, να φύγεις από την Κύπρο, δεν σε θέλουμε εδώ, ντροπιάζεις την οικογένειά μας και τη θρησκεία μας!».
Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στη σύγχρονη, Ευρωπαϊκή Κύπρο του 2014, και όπως καταλήγει ο αναγνώστης μας, «Το μήνυμα που θέλω να περάσω με αυτήν μου την «εξομολόγηση» είναι πως ναι, δεν νιώθω «περήφανος» λόγω της σεξουαλικής μου ταυτότητας, είμαι όμως περήφανος που βρήκα τη δύναμη να υποστηρίξω αυτό που είμαι, αυτό που με έφτιαξε ο Θεός να είμαι και να μην χρειάζεται να δικαιολογούμαι αλλά ούτε να ντρέπομαι γι' αυτό.»

www.tothemaonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου