Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα!!!


Υλικά :
5 αβγά χωρισμένα
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο γάλακτος ...


1 κοφτό κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
120 γρ. χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.γ. σόδα
120 γρ. γάλα
80 γρ. κονιάκ
200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
500 γρ. αλεύρι μαλακό
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα. Βουτυρώνουμε καλά ταψί 28 ή 30 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα. Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει και να κρεμώσει, για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα το γαρύφαλλο, τις βανίλιες και το ξύσμα.
Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα και το κονιάκ. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και την μαρέγκα και διπλώνουμε απαλά το μίγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί. Προσθέτουμε το φλουρί. Ψήνουμε για 55′ με 1 ώρα. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε μπήγουμε μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμη.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αχνίζουμε με άχνη.


http://ikypros.com/?p=54403#sthash.JYrdjoXH.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου