Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Σε μια βδομάδα η τελική απόφαση για άρση της ασυλίας του βουλευτή Φ. Σαρίκα


Σε μια εβδομάδα θα αποφασίσει για χορήγηση άδειας άρσης της ασυλίας του βουλευτή Φειδία Σαρίκα το Ανώτατο Δικαστήριο.
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο για σκοπούς ανάκρισης, έρευνας, δίωξης, σύλληψης ή και φυλάκισης ακόμα άδεια από το Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της ασυλίας του εν λόγω βουλευτή.


Το Ανώτατο Δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφασή του για τις 9 του Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι.
Η ένσταση του βουλευτή Πάφου της ΕΔΕΚ στο αίτημα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας, σε σχέση με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ εξετάστηκε χθες.
Ο Γενικός Εισαγγελέας παρουσίασε όλο το ανακριτικό υλικό προκειμένου να διαφανεί αν υπάρχει λόγος άρσης της βουλευτικής ασυλίας ή όχι. Το αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για άρση της ασυλίας του βουλευτή του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα τέθηκε ενώπιον της Πλήρους Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ωστόσο η απόφαση αναβλήθηκε γιατί οι συνήγοροι του κ. Σαρίκα έφεραν ένσταση στο αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας, επικαλούμενοι απουσία μαρτυρικού υλικού.
Στο μεταξύ, το απόγευμα ιατροσυμβούλιο, θα εξετάσει την κατάσταση της υγείας του Ελλαδίτη καθηγητή Δρος Γεώργιου Μπάφα, 73 ετών.

Ο ύποπτος συνελήφθη για την ίδια υπόθεση την Πέμπτη, αφότου ήρθε οικειοθελώς στην Κύπρο και την επόμενη μέρα τέθηκε υπό 8ήμερη κράτηση και από τότε παραμένει στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας.
Να σημειωθεί, ότι η ανάκριση του καθηγητή σχετίζεται άμεσα με το θέμα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Φειδία Σαρίκα.


 http://www.alfanews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου