Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Σε έξαρση οι παράνομοι έρανοι


Αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές των πολιτών, για φαινόμενα όπως βία στην οικογένεια, παιδιά με ασθένειες και άλλα, παράνομα κυκλώματα ή εγγεγραμμένες οργανώσεις αμφιβόλου δραστηριότητας, παραπλανούν το κοινό, εισπράττοντας χρήματα για να βοηθήσουν δήθεν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.


 Η εκμετάλλευση των ευπαθών ομάδων από τους επιτήδειους γίνεται ακόμα και σε χώρους ιερούς όπως είναι οι εκκλησίες. Σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης κυκλώματα σε κοινότητες, προσεγγίζουν ηλικιωμένους, οι οποίοι χωρίς να ζητήσουν αποδεικτικό για τη νομιμότητα του εράνου, δίνουν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό οργανώσεων αμφιβόλου δραστηριότητας. 


Σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), ο πρόεδρος του ΠΣΣΕ Σταύρος Ολύμπιος, στην παρουσία του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, εκπροσώπων του υπουργείου Εσωτερικών, της Αστυνομίας και άλλων φορέων, παρουσίασε τα προβλήματα που προκύπτουν από τους παράνομους εράνους, ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της σωστής εφαρμογής του Περί Διενέργειας Εράνων Νόμου του 2014.



 http://www.alfanews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου