Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτή η γυναίκα θα πληρώσει φόρο κρεβατοκάμαρας 2.000 ευρώ

Αγοραφοβική γυναίκα που έχει να εγκαταλείψει το σπίτι της εδώ και 20 χρόνια, είναι αντιμέτωπη με φόρο έξτρα φόρο 1.500 δολαρίων ως "φόρο κρεβατοκάμαρας".
Η 52χρονη Paula Ray δεν έχει βγει από το τεσσάρι σπίτι της από το 1995, όταν έπαθε μία ισχυρή κρίση αγοραφοβίας. Η ίδια αντιμετώπιζε προβλήματα ήδη από το 1985, όμως εδώ και 20 χρόνια, η φοβία της είναι ανίκητη.
Έχει φτάσει σε τόσο σοβαρή κατάσταση που φοβάται να βγει ακόμα και στο κήπο του σπιτιού της.

Τώρα η Paula Ray καλείται να πληρώσει φόρο 2.000 ευρώ, τον λεγόμενο και ως "φόρο κρεβατοκάμαρας", επειδή της είναι αδύνατο να βγει από το σπίτι της και χρησιμοποιεί ένα επιπλέον δωμάτιο από αυτό που κοιμάται με τον σύζυγό της.
"Η αγοραφοβία είναι μία σοβαρή ασθένεια. Καλύτερα να μην είχα τα πόδια μου, αφού οι άνθρωποι θα έβλεπαν τι έχω και θα το καταλάβαιναν, από τον να μην ξέρουν πως είναι να έχεις αγοραφοβία", αναφέρει στην Daily Mail η Ray.
"Προσπάθησα να βγω έξω από το σπίτι του αλλά δεν κατάφερα να κάνω πάνω από πέντε μέτρα μακρά από την πόρτα μου", σημειώνει, ενώ συμπληρώνει πως η κρίσεις πανικού που έχει κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι είναι φοβερές.
agora_1.JPG
Η Ray έχασε και τους δύο γάμους των κορών της, αφού λόγω της φοβίας της δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι για να παρευρεθεί στα μυστήρια.
"Είμαστε παντρεμένοι 27 χρόνια με τον άνδρα μου. Τώρα κάνει όλα τα ψώνια, βγάζει τα σκουπίδια και τα ρούχα έξω. Δεν θα μπορούσα να επιβιώσω χωρίς αυτόν", σημειώνει η Ray.
Όπως αναφέρει η Ray, έλαβε πριν από λίγο καιρό ένα γράμμα από το δημοτικό συμβούλιο, με το οποίο την πληροφορούσαν ότι χρωστά 2.000 ευρώ ως "φόρο κρεβατοκάμαρας", αφού παίρνει βοήθημα 20 ευρώ τον μήνα, όμως, επειδή μένει και η ίδια μερικές φορές σε κάποιο από τα άδεια δωμάτια - μετά την αποχώρηση των δύο κορών της Tara-Jane (31) και Latoya (28), όταν παντρεύτηκαν – πρέπει να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό.
Τους είπα ότι το δωμάτιο το χρησιμοποιούμε συνέχεια αφού παθαίνω κρίση πανικού, όμως από το δημοτικό συμβούλιο επέμειναν ότι πρέπει να πληρώσω αφού επειδή είμαστε ζευγάρι, θα έπρεπε να κοιμόμαστε μαζί.
Τώρα η κα Ray κατηγορεί το δημοτικό συμβούλιο ότι έχουν ελάχιστη κατανόηση.
Με βάση το νόμο Κάμερον, τα νοικοκυριά της Βρετανίας, που μένουν σε δημοτικά ή κρατικά σπίτια ή λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου, θα αναγκαστούν είτε να τα εγκαταλείψουν, είτε να πληρώσουν επιπλέον φόρο αν στο σπίτι τους υπάρχει έστω και ένα άδειο αχρησιμοποίητο υπνοδωμάτιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου