Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη η δράση χθες βράδυ των εμπρηστών

Χαμός χθες βράδυ σε Λευκωσία και Λεμεσό με τους εμπρηστές οι οποίοι ξεσάλωσαν στη κυριολεξία, αφού πυρπόλησαν κατοικία, αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Προσωπικά και οικονομικά τα κίνητρα λένε οι ανακριτές.
Στόχος των εμπρηστών έγινε κατοικία
ιδιοκτησία Τσέχων που απουσιάζουν στο εξωτερικό.  Η οικία βρίσκεται σε πάροδο της οδού Ανεξαρτησίας.  Η φωτιά έγινε αντιληπτή στις 9.15 χθες βράδυ όταν οι άγνωστοι έθεσαν φωτιά σε ξύλινο παράθυρο της οικίας.  Η φωτιά η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκάλεσε ζημιές στο ξύλινο παράθυρο και στην ξύλινη πόρτα εισόδου της εν λόγω οικίας, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμη υπολογιστεί.
Σύμφωνα με τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή, η φωτιά φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα με τη χρήση εύφλεκτης ύλης.

Λίγες ώρες μετά ήταν η σειρά μοτοσικλέτας.  Οι δράστες την έκλεψαν από την οικία του ιδιοκτήτη της στα Πάνω Πολεμίδια και στη συνέχεια την πυρπόλησαν σε παρακείμενο δρόμο.
Η φωτιά έγινε αντιληπτή στις 2 τα ξημερώματα και όπως διαπιστώθηκε είχε τεθεί σε μοτοσικλέτα στον 82ο δρόμο στα Πάνω Πολεμίδια.   Από τη φωτιά η μοτοσικλέτα, η οποία δεν ήταν σε λειτουργήσιμη κατάσταση καταστράφηκε ολοσχερώς.Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα είναι ιδιοκτησία 22χρονου κάτοικου Λεμεσού και αυτή βρισκόταν σταθμευμένη στην αυλή οικίας συγγενικού του προσώπου.      Σύμφωνα με περαιτέρω εξετάσεις, η μοτοσικλέτα φαίνεται να κλάπηκε από το σημείο που βρισκόταν και να μεταφέρθηκε στον πιο πάνω δρόμο.
Λίγη ώρα αργότερα ήταν η σειρά αυτοκινήτου ιδιοκτησία 56χρονου στη Λευκωσία να τυλιχθεί στις φλόγες. Στις 2.25 τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά στο αυτοκίνητο του, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία του στην Λακατάμια.
Η φωτιά, η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή, η φωτιά φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα. Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, το όχημα χρησιμοποιείται από συγγενικό πρόσωπο του και το οποίο αναμένεται να δώσει κατάθεση, όπως και ο ιδιοκτήτης του.


capitalnews247.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου