Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Απέσυραν την σέξυ Κοκκινοσκουφίτσα από τα δημοτικά

Ένα βιβλίο με μια σέξυ Κοκκινοσκουφίτσα η οποία «τρωει τον λύκο» με αρκετή «δράση» (ερωτική κυρίως), βία, αλλά και μια ερωτική σχέση δασκάλας/ μαθητή περιλαμβάνει κυκλοφόρησε στην Χιλή. Δεν θα υπήρχε πρόβλημα εάν δεν στελνόταν κατά λάθος στα δημοτικά σχολεία…

Γιαγιά, τι μεγάλα αυτιά που έχεις!
-Για να σε ακούω καλύτερα!
Γιαγιά, τι μεγάλα μάτια που έχεις!
-Για να σε βλέπω καλύτερα!
Γιαγιά, τι μεγάλα χέρια που έχεις!
-Για να σε πιάνω καλύτερα!
Γιαγιά, τι μεγάλο… (CENSORED)

Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας είναι δημοφιλές και αγαπημένο για τα παιδιά εδώ και πολλές γενιές, οπότε τι πιο φυσικό για τις χιλιανές αρχές να αποστείλουν σε εκατοντάδες δημοτικά σχολεία ένα βιβλίο με τις «περιπέτειές της». Δυστυχώς όμως, κάποιοι αρμόδιοι στη Χιλή έκαναν λάθος επιλογή… βιβλίου, και τα δημοτικά σχολεία παρέλαβαν για τις βιβλιοθήκες τους μια «ερωτική εκδοχή» (για να το πούμε μετριοπαθώς…) του δημοφιλούς παραμυθιού!
Στο βιβλίο, με τίτλο «Η κοκκινοσκουφίτσα τρωει τον λύκο», η συγγραφέας (Πιλάρ Κιτάνα) πήρε«κάποιες ελευθερίες» σε σχέση με το παραδοσιακό παραμύθι, καθώς υπάρχει μπόλικη «δράση» (ερωτική κυρίως…), βία, αλλά και μια ερωτική σχέση δασκάλας/ μαθητή…
Οι χιλιανές αρχές διαπίστωσαν το λάθος μόνο όταν ένας μαθητής ρώτησε τη δασκάλα του για το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο του επίμαχου βιβλίου… Σε ανακοίνωσή της η χιλιανή κυβέρνηση δήλωσε ότι 283 αντίτυπα του βιβλίου κατασχέθηκαν αμέσως, καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις κατάλληλες παιδαγωγικές απαιτήσεις προκειμένου να ενσωματωθεί στο διδακτικό πρόγραμμα».
Aς προσέξουν εκεί στη Χιλή, την επόμενη φορά που θέλουν να «ανοίξουν τα μάτια» των βλαστών τους. Λάθη με την Σταχτοπούτα και τη Μικρή Γοργόνα δεν επιτρέπονται.

Πηγή: skai.gr


http://ikypros.com/?p=133328#sthash.mahfliy7.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου