Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Δείτε τι εξετάζει δικαστήριο της Τουρκίας


Δικαστήριο στην Τουρκία εξετάζει εάν το Γκόλουμ, το περίεργο πλάσμα που πρωταγωνιστεί στο έργο επιστημονικής φαντασίας «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» είναι «καλός» χαρακτήρας ή «κακός»!

Ωστε να αποφανθεί εάν ο γιατρός που πόσταρε φωτογραφίες του Ερντογάν να παρομοιάζεται με το πλάσμα αυτό από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών διέπραξε προσβολή ή όχι
Η «ανάγκη» αυτή προέκυψε όταν ένας γιατρός στη γειτονική χώρα πόσταρε στο λογαριασμό του στο facebook φωτογραφίες του προέδρου της χώρας Ερντογάν να μοιάζει με το Γκόλουμ. Το να κοροϊδεύεις δημόσια πρόσωπα στην Τουρκία θεωρείται έγκλημα και ο γιατρός που συνελήφθη οδηγήθηκε στο δικαστήριο.


Όπως εξηγεί ο δικηγόρος του, το να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά, έτσι η υπόθεση μετατράπηκε στο αν η πράξη του γιατρού ήταν ή όχι προσβολή προς τον «Σουλτάνο» Ερντογάν. Ο δικαστής διέταξε μάλιστα πέντε ειδικούς, δύο ψυχιάτρους, δύο ακαδημαϊκούς και έναν ειδικό στον κινηματογράφο, να αποφανθούν για το αν το βασανισμένο Γκόλουμ με το άσβηστο πάθος για το «πολύτιμό του» Δαχτυλίδι, ανήκε στους «καλούς» ή στους «κακούς»! 

Οι σατιρικές φωτογραφίες του Ερντογάν με το Γκόλουμ που κυκλοφόρησαν στην Τουρκία
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου