Ρωσική φρεγάτα άνοιξε πυρ εναντίον τουρκικού αλιευτικού στο Αιγαίο, ωστόσο, σύμφωνα με τη Ρωσία, επρόκειτο για προειδοποιητικούς πυροβολισμούς για να αποτραπεί σύγκρουση με το τουρκικό αλιευτικό.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στη Μόσχα.
Το επεισόδιο έγινε 22 χιλιόμετρα ανοιχτά της Λήμνου, όταν το ρωσικό πλοίο διαπίστωσε ότι το τουρκικό αλιευτικό πλησίασε στο ένα χιλιόμετρο.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ενημέρωσε ότι το τουρκικό αλιευτικό δεν ανταποκρινόταν στις προειδοποιήσεις του και όταν το πλοίο πλησίασε στα 600 μέτρα έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς για να εμποδίσουν τη σύγκρουση.
Στα 540 μέτρα το τουρκικό αλιευτικό άλλαξε πορεία και αποφεύχθηκε η σύγκρουση.
Ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι ένα από τα πολεμικά του πλοία, το αντιτορπιλικό “Smetlivy”, αναγκάστηκε να ρίξει προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού σκάφους στο Αιγαίο για να αποφευχθεί σύγκρουση και ότι για το συμβάν κάλεσε τον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο.
Σε δήλωσή του, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σημειώνει ότι το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, το οποίο δεν κατονόμασε, δεν ανταποκρίθηκε σε προειδοποιήσεις νωρίτερα, αλλά άλλαξε απότομα πορεία μετά τα προειδοποιητικά πυρά και πέρασε μόλις 500 μέτρα από το πολεμικό πλοίο.
Το επεισόδιο, που συνέβη σήμερα το πρωί, πιθανό να επιδεινώσει την ήδη τεταμένη κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών.
κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου