Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Συνεχίζεται στο δικαστήριο η πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου του ΣΑΠΑ



Με την αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Χρήστου  Μαλέκκου εγκεκριμένου λογιστή , μέλους του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου ,που παρέχει βοήθεια στην Νομική Υπηρεσία για οικονομικά θέματα, από τους συνηγόρους υπεράσπισης, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η υπόθεση του ΣΑΠΑ ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο. 


Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να μην παρουσιαστεί ο 3ος κατηγορούμενος Δρ Ευστάθιος Ευσταθίου ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να παρακολουθήσει την διαδικασία τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου. 

Εξάλλου στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να μην παραστεί ούτε ο 2ος κατηγορούμενος Φειδίας Σαρίκας αφού στη τελευταία δικάσιμο ο συνήγορος υπεράσπισης του , δικηγόρος Ευριπίδης Μανούλος , υπέβαλε  αίτημα  να δοθεί  άδεια στον πελάτη του,  προκειμένου να εκτελέσει το κοινοβουλευτικό του έργο σε επίσημη επίσκεψη στο Λουξεμβούργο και στο Στρασβούργο από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου.

Στο αίτημα του κ. Μανούλου δεν έφερε ένσταση η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον Α` Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο  Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας  Ανδρέα Χατζηκύρου . 

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους. 

Διέταξε επίσης λόγω και της μετάβασης του Φ. Σαρίκα στο εξωτερικό  όπως επιστραφούν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και να αφαιρεθεί το όνομα του από το stop list. 

Όσο για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους διέταξε όπως   αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τον κατάλογο χρηματισμού, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο , βάσει της έκθεσης που παρουσιάστηκε,  οι κατηγορούμενοι “χρωματίστηκαν” με το ποσό του 1 εκατομμυρίου 655 χιλιάδων ευρώ εκ των οποίων στην Α΄ φάση “χρωματίστηκαν” με το ποσό των 466 χιλιάδες ευρώ και στην δεύτερη φάση με το ποσό του ενός εκατομμυρίου 195 χιλιάδες  ευρώ.

 Σύμφωνα με την έκθεση, από το 1997 μέχρι το 2014 κατατέθηκαν σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων σε μετρητά για τον Βάσο Βασιλείου, 196 χιλιάδες ευρώ, για τον Γιώργο Μιχαηλίδη, 183 χιλιάδες ευρώ, για τον Ευστάθιο Ευσταθίου, 398 χιλιάδες ευρώ, για τον Γιώργο Σιαήλη, 14, 842 και για τον Φειδία Σαρίκα, 203 χιλιάδες ευρώ

(ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου